avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 518 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Libere legale pentru program de lucru de 18h/sapt
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Libere legale pentru program de lucru de 18h/sapt

Buna ziua.
As dori sa stiu daca o persoana care, prin contractul de munca, lucreaza doar vinerea, sambata si duminica, cate 6h/zi, adica, in total, 18h/sapt, are dreptul la zilele libere legale, cele care se acorda de sarbatori. In luna decembrie sunt 3 zile libere: 1 dec (care pica duminica), 25 si 26 dec (miercuri si joi). Asta inseamna ca un astfel de angajat are dreptul la 3 libere sau nu? Multumesc anticipat.

Alte discuții în legătură

Repausul saptamanal patrascanu laura patrascanu laura In cazul in care se lucreaza in ture de 1zi/1zi (adica 12/36 ore), fara depasirea numarului de ore lunar, trebuie sa platesc ore suplimentare? in acest caz ... (vezi toată discuția)
Program lucru 12/24, 12/48 luminita29 luminita29 Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un calcul sa inteleg mai bine Luam luna ianuarie pentru un program de 12/24/12/48 avem asa pentru 1 angajat 24.01 - ... (vezi toată discuția)
Despre ore in cim nicdavi nicdavi Legat de nr de ore lucrate de bucatari, care sunt 3: ei lucreaza 2 zile cu 2 zile libere, 10 ore/zi si nu depasesc cele 40 de ore /saptamana.Cum se trece in ... (vezi toată discuția)