Buna ziua. Vreau sa stiu daca se poate face donatie fara a mai face succesiunea,adica persoanele care sunt cuprinse in sucesiune adika: mama, sora si cu mine, imi pot face donatie fara a mai face succesiunea, ma gandesc ca asa am mai economisi niste bani. Multumesc
In cazul in care bunurile pe care dansele doresc sa le doneze sunt proprietatea unei rude decedate, trebuie facuta intai succesiunea, intrucat in lipsa dezbaterii sucesorale, bunul nu trece din proprietatea decedatului in proprietatea mostenitorilor. Dar daca, sunteti si dvs. mostenitor impreuna cu dansele si donatia vizeaza intreaga masa succesorala, in loc de donatie, ceilalti mostenitori pot renunta la mostenire, urmand sa mosteniti numai dvs.
Precizez ca eu sunt fiul decedatului si mostenitori suntem noi: mama , sora si cu mine . Sunt mai multe propietati, dar la una din ele ne-am inteles sa-mi ramana mie. Vrem sa scutim plata sucesiuni si sa platesc decat donaria(renuntarea la mostenire). E posibil?
Nu este posibil sa "scutiti" dezbaterea succesiunii.Trebuie sa dezbateti succesiunea pentru a intra in proprietatea bunurilor mostenite pentru a avea ce dona.
Donatie
cojanioana
buna ziua,
as avea cateva intrebari referitoare la o donatie pe care are trebui sa o primim de la soacra mea.
Soacra mea are un imobil dobadit prin ... (vezi toată discuția)