avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 143 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... lmobile folosite de o societate - lipsa titlu locativ
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

lmobile folosite de o societate - lipsa titlu locativ

Buna ziua,
Ma aflu in proces de partaj cu fostul meu sot de doi ani jumate.Societatea la care el este unic asociat, inca din timpul casatoriei a deschis puncte de lucru secundare in 5 imobile care sunt bunuri comune.Pt doua dintre aceste imobile am consimtit in scris, sa fie folosite de catre societate, iar pt celelalte nu am facut nici un contract de inchiriere, comodat sau consimtire.De cand a ramas sentinta de divort definitiva si irevocabila si pana in prezent eu sunt in lipsa de folosinta a bunurilor la care sunt si eu coproprietar.In prezent pt unul dintre
imobile am obtinut prin ordonanta presedintiala reintegrarea mea in imobil si sa-l folosesc pana la finalizarea irevocabila a partajului, adica sa locuiesc in el, deoarece inca locuiesc cu chirie si urmeaza sa intru in imobil cu un executor judecatoresc, drept urmare a faptului ca fostul sot nu vrea sa cedeze nimic cu voie buna.Si in acest imobil fostul sot are deschis punct de lucru, fara sa existe vreun act cu titlu locativ semnat de mine, prin care firma sa aiba dreptul de a folosi imobilul.
Avand in vedere ca eu de la divort si pana acum ma aflu in lipsa de folosinta a bunurilor comune, ce pot face sa oblig firma sa-mi plateasca chirie pt ca foloseste aceste imobile ? iar in legatura cu imobilul in care urmeaza sa fiu reintegrata si sa locuiesc acolo, este compus din parter si etaj, as dori sa evacuez firma din imobil, si sa plateasca chirie si pt acesta pana in momentul in care va fi evacuata, mentionez din nou caci pt acest imobil nu exista nici cel putin o consimtire din partea, firma nu detine titlu locativ care sa-i dea dreptul de a functiona in acest imobil, practic foloseste spatiul ilegal.Daca depun o cerere la Reg. Com., acestia sunt obligati sa-mi arate actul cu titlu locativ in baza caruia au permis deschiderea unui punct de lucru in acest imobil ?Am mai fost la ei si mi-au zis ca nu au voie sa-mi prezinte acte de la dosarul societatii daca nu detin functie in societate, dar din calitatea mea de coproprietar, eu cred ca ar fi trebuit sa-mi elibere, deoarece nu este imobilul societatii.
Va multumesc foarte mult
Cel mai recent răspuns: mvio79 , utilizator 13:39, 30 Noiembrie 2013
Daca va judecati de doi ani si jumatate aveti un avocat care va sfatuieste. Deja ati stabilit capetele de cerere de doi ani si jumatate, e cam greu acum sa mai veniti cu lipsa de folosinta.
Cat despre titlul in baza caruia functioneaza societatea, este de ajuns sa fie un act care sa emane de la unul dintre proprietari si e perfect legal, atata timp cat locatiunea nu e de lunga durata.
POate mai obtineti date de la Finante referitor la actul de locatiune sau, in functie de datele si mentiunile in Registru, durata locatiunii etc., trebuie facute sapaturi.
Mie imi pare ca se poate ca societatea sa functioneze legal in acele spatii.
Lipsa de folosinta se plateste in anumite conditii, depinde ce anume ati cerut pana acum, nu avem cum sa estimam sansele unei cereri care nu stim ce cuprinde.
buna ziua,
in procesul de partaj nu este capat de cerere cu privire la lipsa de folosinta a unor bunuri comune.
din cate stiu sotii pot dispune in mod liber de bunurile comune, dar nici unul dintre ei nu poate instraina un bun comun, fara consimtamantul expres al ceiluilalt sot.De data ce eu nu am semnat nici un fel de contract sau alt act prin care sa-mi dau consimtamantul da a fi folosit acest imobil, aici ma refer strict la imobilul in care o sa fiu reintegrata si sa locuiesc pana sfarsitul partajului, atunci nu inseamna ca societatea foloseste imobilul ilegal din 2003 si pana acum ? in acest caz nu era nevoie de un contract de inchiriere, comodat inchiat intre noi ca soti si societate ? sau cel putin un act prin care sa consimt si eu instrainarea acestui imobil catre respectiva societate ?
De la divort, in perioada de partaj si pana la finalizarea acestuia, nu ar trebuii sa folosim bunurile in mod egal ?doar fostul sa le foloseasca si eu nimic ? eu vreau doar sa-i cer firmei sa-mi plateasca si mie jumate din cat ar fi chiria pt imobilele pe care le foloseste si din cauza careia eu nu pot beneficia de drepturile pe care mi le ofera legea.Asta m-ar interesa, sa deschid o actiune separata pt cele mentionate mai sus, nu impreuna cu partajul.
Va multumesc daca imi puteti raspunde ce sansa de castig as avea

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cerere de evacuare din imobil, bun comun in devalmasie, impotriva sc apartinand fostului sot mvio79 mvio79 situatia este urmatoarea: eu si fostul sot am divortat , prin sentinta de divort am obtinut si incredintarea mie a singurului copil al nostru, ar de 2 ani ne ... (vezi toată discuția)
Despãgubire în cadrul partajului Cristian Marian Cristian Marian Sentință definitivă de divorț. Copilul mi-a fost încredințat mie. De doi ani eu locuiesc cu minorul în chirie, în timp ce, fosta soție ... (vezi toată discuția)
Hotarare irevocabila de folosire imobil - refuz executare mvio79 mvio79 buna ziua , am o hotarare irevocabila si definitiva ( de 2 luni) de la o ordonanta presedentiala - reintegrare in bunul comun si drept de folosinta al ... (vezi toată discuția)