avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 658 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Partajul
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Partajul

Buna ziua, Am un frate care a plecat cu chirie de vreo 10 ani din apartamentul de 3 camere al parintilor. Intre timp mama, tata si eu am ingrijit o doamna in varsta care ne-a lasat casa, dar pe numele parinilor, eu fiind minora la vremea aceea.......nu am primit nimic in acte desi am vizitat si ingrijit pe mamaie zilnic, dimineata sau seara dupa scoala. Dupa vreo 3 ani a murit mama. Succesiunea dupa mama am platit-o eu si sotul meu, integral, vreo 3000ron la notar, deoarece fratele a trimis o procura cum ca nu putea participa....iar tata nu a contribuit cu nimic. Notarul a impartit ceva de genul.....pe scurt...: tata are apartamentul cu 2 camere, eu si Fratele impartim pe jumatate apartamentul cu 3 camere.... Notarul a explicat de ce a impartit asa, era corect si a evaluat apart.cu 3 camere din sudul capitalei la suma de 63 000 de Euro, suma care mie mi s-a parut imensa. Eu si sotul de cand am facut succesiunea am inceput sa strangem bani ca sa ajungem la suma de 30 000 euro ca sa ajungem sa ii platim partea cuvenita fratelui, am renovat tot apartamentul stiind ca vom locui in el......cu vreo 10 000 euro.... fratele nu ne-a crezut si a spus ca nu il intereseaza. Acum noi am vrea sa facem partajul si am dori sa stim cat ar trebui sa ii dam fratelui avand in vedere ca ne e foarte greu sa strangem atatia bani..... si am platit si in renovarea, si preturile apartamentelor au scazut simtitor de cand am facut noi succesiunea si pana acum??
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 16:08, 30 Noiembrie 2013
La partaj sulta o stabilesc partile de comun acord daca partajul este voluntar, adica prin buna invoiala, facut la notar, in functie de cota care se cedeaza. Daca nu va intekegeti si ajungeti in instanta partile care sunt nemultumite pot apela si la un expert imobiliar care sa stabileasca valoarea acestei sulte.
Pana la urma fratele e mostenitor? Daca tot nu-l interesa, trebuia sa nu fie...

Oricum, notarul imparte si dupa cum cer partile cu conditia sa-i spuneti care ce vrea. Nu face asa, dupa capul lui.
Sulta, imbunatatirile, le stabiliti de comun acord.
Da, este mostenitor, il intereseaza doar mostenirea........nu si altceva. Multumesc pentru raspunsuri
Trebuia sa se prezinte atunci. Banii de taxe i-ati cerut fratelui? Cui i-a dat el procura?
Cred ca mai bine mergeti cu actele la un avocat, sunt foarte multe detalii necesare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se imparte un apartament, ca mostenire Anuca_TS Anuca_TS Buna ziua, am doua intrebari pt.specialistii acestui site: 1. Cum se imparte valoarea unui apartament mostenit de trei frati buni (de mama si de tata) si doi ... (vezi toată discuția)
Mostenire dupa tata fara sa stiu MissTina1 MissTina1 Buna ziua.Noi suntem 2 frati,unul in Romania iar eu traiesc in afara Romaniei.Tatal nostru a decedat acum 8 ani,lasand un apartament in Bucuresti si o casa la ... (vezi toată discuția)
Proces succesiune mostenitori janetcanada janetcanada Buna ziua tuturor ! Ma numesc Janet si am mare nevoie de ajutorul dvs . Ma bucur tare mult ca am gasit acest forum , altfel nu stiu cum as gasi raspuns la ... (vezi toată discuția)