avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 650 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Termen de prescriptie
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Termen de prescriptie

Buna seara! Am iesit la pensie ( limita de varsta ) incepand cu 19.07.2013. Desi am inceput cu mult inainte de aceasta data sa adun toate actele necesare, tot nu am reusit sa obtin o adeverinta pentru cativa ani de grupa a-II-a. Dupa ce am urmat toti pasii, am ajuns in fata instantei cu o actiune in constatare. Timpul trece in defavoarea mea. Procesele dureaza foarte mult. Stiu ca exista prescriptia generala de 3 ani. In acest sens as vrea sa stiu: 1) de la ce data incepe prescriptia ? ( la 19 sept.2013 s-a emis decizia).
2) daca in urma prezentarii adeverintei se face recalcularea pensiei cu plata retroactiva a drepturilor
Multumesc mult de tot!
Cel mai recent răspuns: baicanc , utilizator 22:18, 27 Noiembrie 2013
Inteleg ca recalcularea se pote face oricind.
Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Care este diferenta dintre revizuirea unei pensii si recalcularea acesteia? bogdanmarinela bogdanmarinela Care ar fi diferenta dintre revizuirea unei pensii si recalcularea acesteia. Eu, dupa pensionarea la limita de varsta am luicrat cu contract de munca la o ... (vezi toată discuția)
Recalculare pensie olga2011 olga2011 va rog sa-mi spuneti cind trebuie sa depun cererea de recalculare a pensiei dat fiind faptul ca mai lucrez . multumesc. (vezi toată discuția)
Am iesit la pensie in 2009 Eliza Geambasu Eliza Geambasu Se mai poate face recalculare?Am cotizat 39ani/9luni vechime neantrerupta in munca(asist.medical in spital) (vezi toată discuția)