avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 525 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Amenintare cu moartea, viol, santaj cu publicarea ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Amenintare cu moartea, viol, santaj cu publicarea pozelor din intimitate

Buna seara! Imi cer scuze daca nu am postat unde trebuie, dar am nevoie de un raspuns la problema mea. De 3 saptamani m-am despartit de tipul cu care am avut o relatie timp de 6 luni. El mi-a facut poze fara sa stiu, in timp ce ii faceam sex oral. Acum ma tine in teroare de 3 saptamani, ma ameninta ca vine sa ma bata ( el fiind din alt oras ) m-a amenintat ca pune pe cineva sa ma violeze si a zis ca vine si va pune afise cu pozele din intimitate in orasul meu. Cum as putea proceda, avand in vedere ca am sters toate mesajele cu amenintarile si de pe facebook si de pe telefon. Mi-am schimbat si numarul, ca sa nu mai dea de mine, dar mi-e frica sa nu vina peste mine acasa, avand in vedere ca am si copil mic. Acest om a mai fost inchis pt crima acum 15 ani. Se poate face ceva? Multumesc frumos, astept raspuns.
Cel mai recent răspuns: mmomo , utilizator 17:28, 4 Decembrie 2013
programele de care vorbesti nu sunt asa scumpe si de negasit....eu le-am descarcat de pe site-uri crackate si le pot si le-am folosit deja.
softurile despre care vorbiti dumneavoastă : sunt doar pentru mici satisfactii si dau randament de "valoarea" care o au încorporată.De aceea sunt cu titlu gratuit si făcute public de niste oameni binevoitori si dornici de a fi de folos si altor persoane în nevoie.NU întotdeauna dau randamentele dorite, ruleazăƒ destul de greu (chiar si zile întregi) sŸi NU POT reda absolut toate fisierele pierdute, sterse din gresŸealăƒ sau în mod intenţionat.Depinde si de mica/marea cantitate de fisiere sterse de calităţile P.C-ului etc etc Unele fisiere recuperate cu astfel de mici softuri gratuite, nu pot fi deschise, trebuiesc convertite.Nu-i musai de folosit softurile gratuite sau profesionale de care vorbeam eu: pot fi folosite şi alte metode, gen postate de către cineva chiar pe această pagină.trebuie încercat tot ce se poate pt. a putea readuce acele fişiere cu respectivele informaţii necesare respectivei persoane pt. a putea potoli zelul acelui domn ce nu-i dă pace.Un lucru trebuie să ne fie clar : niciodată nu pot fi sterse fisierele de pe Facebook : e doar pentru noi rezolvată problema că nu mai sunt vizibile.La pretinsa stergere, acele fisiere trec în spectrul invizibil pentru cei ce au nevoie. NU si pentru Facebook, NU si pt. serviciile secrete amintite.Ele sunt stocate destul de bine şi ţinute sub control.Informatiile costă enorm, pe Facebook e o pepinieră gratuită pt. cei interesati în domeniu.
Doresc tuturor o zi senină!
1.Stie cineva cum sunt stocate datele pe un HDD (hard drive adica) ? Sa nu facem confuzie intre Outlook(in care mailurile sunt stocate local) si webmail(hotmail,yahoo,in care mailurile sunt stocate pe serverele lor).
2.Fisierele sterse accidental se pot recupera , nu cu nustiu ce soft costisitor, ci chiar cu programe free cum ar fi Recuva de la Piriform.E stralucit.Stie perfect. In timp ce mesajele de pe facebook sunt stocate pe serverele facebook. SI nu sunt atat de sigur ca se pot recupera.Cand stergi o conversatie chiar esti atentionat ca e o actiune ireversibila.
3. A sters , sau nu a sters, nu asta e problema. Si nu mesajele constituiau proba.Ca pot sa imi fac si eu un profil fals sau imi cumpar o cartela si un telefon, MA AMENINT de ma ia naiba(dupa care arunc in veceu si cartela si telu), si apoi ma duc la politie si zic ca Gheorghe este, ca am eo o banuiala. SI e destul de dificil de probat proprietarul unui profil.Care proprietar, poate sa zica ca i-a fost spart contul si ALTCINEVA a trimis amenintarile. Iar REZOLVAREA e simpla. O simpla plangere la politie , insotita de lux de amanunte, inclusiv faptul ca e recidivist.Sunt convins ca in timpul cel mai scurt va fi intrebat de sanatate. Cu mesaje,sms, fb, etc sau fara, faptul ca femeia se simte amenintata , nu are nici o valoare? Ce bine ca nu le mai are, GATA am rezolvat cazul.Meri acasa, femeie!!=D>
@silviu3maria ti-a dat un sfat bun si cred ca cel mai aproape de adevar. Recuperarea mesajelor si a fotografiilor nu te ajuta cu nimic. Avocatul il vei plati degeaba. Redactati fara jena si cu lux de amanunte o reclamatie pe care o depuneti cu nr. inregistrare la Politia de care apartine domiciliul dvs.
In primul rand, ce telefon ai? DAca este un smartphone, datele le poti recupera foarte usor atata timp cat nu au fost suprascrise in memorie. (in momentul stergerii unui sms, o imagien a lui este inca salvata in memoria telefonului ). cauta pe net SMS restore android /iphone sau roaga un amic care se pricepe la IT sa te ajute.

Intra si citeste atent pe [ link extern ] .

Pune plangere la politie, spui tot , dai si sms -urile si mailurile si tot. Daca nu te ia nimeni in seama, pune plangere la parchet (aici un avocat te poate ajuta). Amenintarea e pedepsita penal, si chiar daca ii da numai o amenda, e bine pt tine sa simti ca nu esti sacul de box al unui prost. ( e foarte bine daca ai si martori).

Este foarte posibil sa punea acele poze pe net, si in acest sens avocatul tau poate depune ptr o ordonanta de urgenta, si apoi proces civil.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Eveniment facebook osyk osyk Buna ziua.Imi cer scuze de deranj. Am aparat la un eveniment pe facebook, cu poza mea, cu mesajele de pe un telefon pe care l-am utilizat(nu este al meu,ci ... (vezi toată discuția)
Amenintari prin sms nicoleta1975 nicoleta1975 Primesc amenintari (chiar si cu moartea) prin telefonate si prin mesaje pe telefonul mobil.Stiu foarte bine cine este autorul intrucat il cunosc si nici nu isi ... (vezi toată discuția)
Hartuire / agresiune folosind telefonul mobil DanielDumitruu DanielDumitruu Buna ziua, Ma confrunt cu o situatie incredibil de neplacuta si mi-e frica sa nu fac vreo prostie din cauza nervilor si a stapanirii de sine. Sotia mea acum ... (vezi toată discuția)