avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 893 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Abuz firma distributie electricitate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Abuz firma distributie electricitate

Buna seara,

As avea nevoie de un sfat din partea unui avocat intr-o problema privind abuzul pe care firma de furnizare a energiei electricitate il exercita asupra tatalui meu in calitate de client.
Pe scurt, la locuinta parintilor mei exista un contract de furnizare a energiei electrice de putere 3,80 din anul 2011; acest contract a fost facut pentru folosirea unei centrale termice electrica; pana anul acesta totul a decurs normal noi consumand pe timp de iarna destul de multa energie iar vara consumul fiind inexistent avand in vedere anotimpul calduros.Anul acesta, mai precis acum 2 luni,a venit o echipa sa verifice contoarul, in urma acestei verificari s-a constatat ca acesta avea in memorie un cod diferit de cel afisat pe exterior si mentionat in contract.In urma acestei constatari tatal meu a fost chemat la sediul lor si determinat sa semneze anumite procese verbale de neanteles pentru un om suferind de insuficienta cardiaca grava si cu o miopie accentuata.Conform acestui proces verbal domnii de la companie au intocmit o factura prin care tatal meu ar trebui sa achite o suma extrem de mare pentru un om cu venituri dintr-o pensie pe caz de boala,din aceasta factura practic reiese ca ar trebui platita energie neconsumata, calculata pentru perioada de vara conform facturilor vechi din iarna.
Ce este grav in toata aceasta nebunie este ca pe procesele verbale de constatare a "Fraudei" domnii respectivi au mentionat ca sigiliul contoarului este intact si ca acest contoar era folosit strict pentru a contoriza consumul unei centrale termice :( si de asemenea ca la momentul verificarii contoarul functioneaza normal.....
In momentul de fata aceasta nebunie creaza 2 probleme destul de grave: prima este sanatatea subreda a tatului meu care dupa cele intamplate este predispus oricand la un nou infarct si a doua este ca daca aceasta factura daca nu este platita in termen de 30 zile se va opri furnizarea energiei.
Rog pe oricine crede ca ma poate ajuta in vreun fel in rezolvarea acestei probleme sa ma contacteze. din pacate contestaiile depuse la sediile lor nu au fost luate in seama...
Ultima modificare: Miercuri, 27 Noiembrie 2013
MarianaMitroi, utilizator

Alte discuții în legătură

Costul unui mc de ac in conditiile in care exista centrala de bloc chara chara Buna ziua , as dori sa stiu , desi a mai fost un subiect asemanator, cam la cat ajunge costul final, catre consumator, al unui mc de AC in conditiile in care ... (vezi toată discuția)
Delegarea de gestiune leus leus In luna noiembrie 2012 s-a incheiat de o persoana fizica un contract de prestari servicii(furnizare energie termica) cu o societate . I[b]n contract ... (vezi toată discuția)
Cum se calculeaza gazul consumat. Jean Valjean Jean Valjean Suntem un condominiu care inregistreaza prin acelasi aparat consumul de gaze la bucatarii si cel folosit la incalzire - avem centrala proprie a blocului. Care ... (vezi toată discuția)