avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 561 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... costul unui mc de AC in conditiile in care exista ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

costul unui mc de AC in conditiile in care exista centrala de bloc

Buna ziua ,
as dori sa stiu , desi a mai fost un subiect asemanator, cam la cat ajunge costul final, catre consumator, al unui mc de AC in conditiile in care exista centrala de bloc si APANOVA livreaza catre utilizator apa rece??
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 10:10, 18 Noiembrie 2010
Daca aveti centrala de bloc pe gaz, platiti apa rece si gazul. Apa calda o produceti singuri, nu?
da , se incalzeste prin centrala de bloc
asa mi se pare normal, numai ca din cate am observat administratorul calculeaza cu 10,00 si ceva / mc de ac, este legal?
Daca platiti apa rece si gazul si pe deasupra platiti si apa calda, nu e deloc ok; adica apa calda o platiti in plus si nu ar trebui sa va incaseze nimic pt. apa calda, pentru ca nu vi se furnizeaza de catre Apanova, o produceti in regie proprie prin centrala de bloc folosind apa rece si gazul. Solicitati lamuriri administratorului.

E ca si in cazul centralei de apartament. In momentul cand iti pui centrala, te debransezi de la apa calda la comun pentru ca iti produci singur apa calda si platesti numai apa rece si gaz.
Ultima modificare: Miercuri, 17 Noiembrie 2010
Jurist TM, utilizator
Pretul mc de AC variaza in functie de cantitatea de Gcal folosite la incalzirea unui mc de AR.
La furnizorul RADET AC ajunge sa coste in jur de 7,50 lei - 8,50 lei / mc....ceva in jurul acestei valori, depinzand si de anotimp sau de conditiile tehnice.

Cred ca in cazul dv. e posibil sa ajungeti la 10 lei / mc daca apa calda ajunge la temperaturi foarte mari., fiind produsa in centrala termica de bloc.

Alte discuții în legătură

Calcul apa calda & caldura pc Almaris Almaris Cum se calculeaza costul apei calde in urmatoarea situatie: Se emite factura Apa Nova pentru toata apa furnizata, se considera 20% din valoarea facturii GDF ... (vezi toată discuția)
Pret apa calda/apa rece in brasov medeus83 medeus83 1.as dori sa stiu de unde pot afla pretul corect al apei calde de care beneficiez.locuiesc intr-un apartament cu centrala de bloc si platesc aproximativ 20 ron ... (vezi toată discuția)
Repartizare cost pentru preparea apei calde menajere Arabella Pap Arabella Pap Buna ziua! Ma poate ajuta cineva cu un mod de calcul pentru repartizarea legala a costului de pe factura pentru combustibilul folosit pentru a incalzi apa? ... (vezi toată discuția)