avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 727 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... INFO PFA
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

INFO PFA

Buna ziua tuturor cunoscatorilor intr-ale PFA-ului.

Verisorul meu si-a facut un PFA cod CAEN 7311- Activitati ale agentiilor de publicitate in Focsani el fiind angajat in Bucuresti. Am citit pe forum ca PFA -urile sunt cu norma fixa si Venituri -Cheltuieli. Sincer nu stiu in ce categorie intra el cu incadrarea de mai sus, nu stiu daca are nevoie de contabilitate si nu stiu ce declaratii trebuiesc depuse , unde aici sau la Fosani si cand ( ca si data / perioada din an).

In speranta ca cineva autorizat va avea buna vointa sa-mi raspunda la multitudinea semnelor de intrebare urez tuturor cunoscatorilor intr-ale PFA-ului o zi MINUNATA .
Cel mai recent răspuns: nicoletafrasineanu , utilizator 10:53, 29 Iunie 2009
buna,

As dori sa stiu si eu care sunt contributiile obligatorii care trebuie sa le plateasca un pfa . De asemenea ma intereseaza in ce lege gasesc care sunt cheltuielile deductibile, ce formulare sunt necesare , ce registre trebuie , etc.
Va multumesc.
Buna ziua!

revin cu o intrebare de baraj si anume banii pe care ii incasam prin PFA putem sa-i scoatem din banca si sa-i folosim in scopuri personale fara sa mai dam explicatii prin documente justificative sau procedura de cheltuiala trebuie facuta ca la societati fiecare banut trebuie sa aiba acoperire de factura ori bon fiscal.
Ultima modificare: Joi, 25 Iunie 2009
nicoletafrasineanu, utilizator
PFA-ul conf.OUG nr.44/2008 este de fapt un comerciant care desfasoara ectivitati independente conf.Codului Civil si a celui Fiscal, cu aproximativ aceleasi obligatii si drepturi pe care le au si societatile comerciale.
Obligatiile declarative privind impozitul pe venit sunt reglementate de Legea nr.571/2003 -O pfa va plati impozit pe venit conf.Codului Fiscal, Normelor de aplicare si OG nr.92/2003 Codul de Procedura Procentul este de 16% din venitul net determinat conform contabilitatii in partida simpla sau normelor de venit, in functie de sistemul de impozitare
La contributii, avem unele obligatorii:
Contributia la fondul de sanatate FNUASS ( Legea nr.95/2006) 5,5% din venitul impozabil si 0,85% pentru contibutia pt.concedii si indemnizatii
si unele optionale: pensii 31,3% la un salariu stabilit prin contract si somaj 1%, de regula se stabileste salariul minim
Buna ziua!

revin cu o intrebare de baraj si anume banii pe care ii incasam prin PFA putem sa-i scoatem din banca si sa-i folosim in scopuri personale fara sa mai dam explicatii prin documente justificative sau procedura de cheltuiala trebuie facuta ca la societati fiecare banut trebuie sa aiba acoperire de factura ori bon fiscal.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Trecerea la impozitare cu norma fixa de venit Hetzer Hetzer In ce conditii legale se poate trece un PFA de la impozitarea pe contabilitate in sistem real la impozitarea pe norma fixa de venit? Se pare ca angajatii de ... (vezi toată discuția)
Impozit venituri din chirii holiday holiday Conform reglementarilor legale aplicabile cu 01.01.2008, persoanele care realizeaza venituri din cedarea folosintei bunurilor in baza a mai mult de 5 contracte ... (vezi toată discuția)
Infiintare pfa - cresterea animalelor crysionela crysionela Buna, Care sunt actele necesare pentru infiintarea unei asociatii de cresterea a animalelor? As mai vrea sa stiu si actele necesare pentru infiintarea ... (vezi toată discuția)