buna seara! imi cer scuze ca va rapesc din timpul dumneavoastra pretios dar am vazut ca ati ajutat o multime de oameni si m-am gandit ca poate aveti bunavointa de a ma ajuta si pe mine.ma numesc alina si fac 17 ani in iulie anul acesta; sa va povestesc necazul meu, anul trecut in septembrie mi-a murit mama de cancer si am ramas doar cu tata, o persoana care bea foarte mult(este implicata frecvent in scandaluri prin baruri), foarte nervoasa, severa si ilogica.De atunci ma terorizeaza in continu cu scandalurile lui, tipa la mine ,sare la bataie ,nu ma lasa sa dorm ,nu ma lasa sa imi fac temele si cu greu reusesc sa ies din casa in afara scolii,el dorind ca tot timpul meu liber sa gospodaresc si sa fiu sclava lui.Am fost si la protectia copilului unde niste doamne cu nasul pe sus m-au tratat aproape cu indiferenta si automat ca au crezut minciunile indrugate de tatal meu(el mintind cu nerusinare).Singura care reusea cu greu sai domoleasca agresivitatea era mama, si ea avand mereu de suferit de pe urma lui.Eu am un prieten de 2 ani de zile si ne iubim foarte mult si as vrea sa ma mut cu el,dar stiu ca nu se poate pana la 18 ani.De aceea am apelat la dumneavoastra ,intrebarea mea fiind: LA VARSTA DE 18 ANI POT PLECA LEGAL DE ACASA,ARE EL TATA VREO POSIBILITATE SA MA RETINA CU FORTA??? va multumesc anticipat si va rog din tot sufletul sa imi dati un raspuns caci sunt disperata!!!
Buna,am o problema...as vrea sa ma mut cu prietenul meu dar parintii nu sunt deacord cu relatia..el este major iar eu am 16 ani.....dak as pleca ma pot lua inapoi cu forta????sau ce se intampla.....
Fitze , inca nu ai 18 ani , nu ai inca deplina capacitate de exercitiu ca sa te muti cu prietenul tau .Practic , esti in intretinerea parintilor .De la 18 ani , situatia juridica , se schimba ,poti dispune de alegerile tale.Cred ca la casatorie nu te gandesti , in acest moment....
Ce se intampla acasa?exista situatii conflictuale? sunt parintii agresivi in ceea ce te priveste ? Au existat vreodata acte de violenta? Ne-am putea raporta la infractiunea de rele tratamente aplicate minorului , si , in acest caz , plecarea de acasa ar fi justificata ....
Referitor la vreo infractiune cu privire la viata sexuala , prietenul tau poate fi acuzat de seductie , daca au exista promisiuni de casatorie.
Da-ne mai multe informatii...Sa stim ce soltutie sa oferim .
In legatura cu actele de violenta..da au existat.........chiar acum 2 luni......dar eu nu mai vreau sa stau cu parintii mei..va rog ajutati-ma:((:((:((:((
PT actele de violente , daca sunt unele constante , si considerati ca merita angajata raspunderea penala a partilor , sau vreti sa existe un "avertisment , o admonestare" a acestora , va puteti adresa POl, respectiv Parchetului , cu o plangere penala.Va sfatuiesc sa scoateti si un certificAT medico-legal .Puteti solicita si sprijinul Potectiei Copilului....In acest caz , din punctul meu de vedere , e justificata plecarea dvs de acasa....in acest caz ....