Buna seara! Strabunicul meu a detinut un teren acum aproape 90 de ani in vecinatatea casei, lucru marturisit si de cel mai batran om din sat (are 89 de ani acum) si avand si titlu de proprietate din acea vreme (care azi s-a pierdut).Cum intre timp am ajuns proprietara, ca unica nepoata si urmasa a lui, am aflat azi ca pe terenul acela are altcineva titlu de proprietate emis in 1994 ! Cum poate fi posibil asa ceva daca familia mea a detinut de aproape 90 de ani acel teren? E drept ca in perioada comunista acel teren a fost detinut ca gradina "ajutatoare" cum se numea atunci, dar tot de familia mea! Nimeni nu a detinut acel teren decat parintii mei.Spune ti mi va rog, titlul din perioada interbelica, mai bine zis o copie sau o dovada ca a existat , unde ar putea fi gasita ? Iar daca as gasi, ar putea fi contra pus titlului din 1994? Va multumesc pt. un raspuns.
Impozitul l-a platit mama, fiind ea inscrisa in registrul agricol cu acel teren, pana ce anul trecut ea a decedat si eu am preluat acel teren in urma succesiunii.
Daca tot am deschis discutia, care este termenul minim pentru uzucapiune, daca in cazul de fata, dupa titlul de propr emis in 1994 pentru acei asa zisi proprietar ar fi acum 20 de ani? Va multumesc.
Legea nr.247/2005
Ion Albu
Socrul meu a cumparat in 1938 un teren agricol de 5 ha in com. Sarulesti- Calarasi. Socrul meu NU a locuit niciodata in aceasta comuna. Dupa venirea regimului ... (vezi toată discuția)