avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 946 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Accize, alte taxe Accize tutun - cand si cat?
Discuție deschisă în Accize, alte taxe

Accize tutun - cand si cat?

Buna ziua,

In cazul unei socitati nou infiintate, care intentioneaza sa achizitioneze tigarete de la parteneri intracomunitari, am urmatoarele neclaritati din codul fiscal si normele la acestea. Astfel:
- Conform art 177 anexa 6, acciza datorata este de 81.78 euro/1000 tigarete. Cu alte cuvinte, pentru fiecare pachet de tigarete achizitionat, eu platesc numai acciza in valoare de 81.78 euro : 50 pachete (adica 1000 tigarete) = 1.64 euro???
- In Codul Fiscal se specifica data la exigibilitatii ca data de plata a accizelor, care, in cazul achizitiei intracomunitare este momentul in care tigaretele au intrat in tara. In acelasi timp, am obligatia sa timbrez pachetele, iar in cazul acesta, trebuie sa fac dovada platii accizei in momentul in care timbrele parasesc tara si pleaca la producator pentru etichetare. Cabd se datoreaza acciza de fapt???
Va rog ajutati-ma si pe mine cu un raspuns!
Multumesc mult!

Alte discuții în legătură

Temei legal la preþul þigãrilor a.toth a.toth poate să-mi spună cineva pe ce bază se stabilesc preţurile de magazin a ţigărilor. Cine le face şi care e temeiul legal. Eu nu am găsit nici o lege ... (vezi toată discuția)
Act comercial ilicit, legea nr. 12/1990 gab76 gab76 buna seara ! se poate considera act comercial ilicit transportarea a 3 cartuse de tigari moldovenesti in autoturismul proprietate personala si aplicata legea ... (vezi toată discuția)
Acciza masini peste 3000 cm3 amh amh Buna ziua, cum se plateste aceasta acciza pana la urma, vad ca in textul ordonantei 16/2013 scrie doar 1 euro pe cm3 pentru masinile ce depasesc 3000 cm3, ... (vezi toată discuția)