avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 648 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Zile recuperare pentru sarbatori legale, in preaviz?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Zile recuperare pentru sarbatori legale, in preaviz?

Buna seara,

Ma aflu in perioada de preaviz (demisie) si ma intereseaza daca pot beneficia de zile de recuperare pentru sarbatorile legale lucrate.
Mentionez ca intentionez sa recuperez aceste zile la sfarsitul perioadei de preaviz si ca nu dispun momentan de optiunea de a fi platita.
Faptul ca sarbatoarea nationala a picat la sfarsit de saptamana poate fi folosit ca motivatie pentru a mi se refuza cererea (in conditiile in care lucrez in weekend si am prestat si in zilele cu pricina - este vorba despre Sfantul Andrei si Ziua Nationala)? Daca acest lucru e posibil, pot solicita plata acestor zile conform reglementarilor legale? Cum pot verifica daca s-a efectuat aceasta plata?

Imi cer scuze daca sunt prea multe intrebari :-/, dar vreau sa ma asigur de pasii pe care trebuie sa ii urmez in continuare. Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:43, 2 Decembrie 2013
Art. 142. C.mun.
(1) Salariatilor care lucreaza in unitatile prevazute la art. 140, precum si la locurile de munca prevazute la art. 141 li se asigura compensarea cu timp liber corespunzator in urmatoarele 30 de zile.
(2) In cazul in care, din motive justificate, nu se acorda zile libere, salariatii beneficiaza, pentru munca prestata in zilele de sarbatoare legala, de un spor la salariul de baza ce nu poate fi mai mic de 100% din salariul de baza corespunzator muncii prestate in programul normal de lucru.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Zile de sarbatori platite sau nu? nicu1 nicu1 buna seara, ma numesc nicu, si vreau sa stiu daca zilede sarbatori cum ar fi [pastele] e zi platita sau neplatita am vazut fluturasul si acolo spune ca nu ... (vezi toată discuția)
Zile libere legale lenacryss lenacryss Buna ziua, Avem o angajata la societatea unde lucrez care in data de 30 noiembrie 2015 a fost libera, deoarece a lucrat pe 29 noiembrie si lucreaza o zi da ... (vezi toată discuția)
Zile libere ionelpo906 ionelpo906 Buna ziua Am fost anuntat de catre angajator ca in zilele de 30 noiembrie si 1 decembrie se lucreza,urmand a primi zile libere in 24 si 31 ... (vezi toată discuția)