avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 217 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... conciliere?
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

conciliere?

Am incheiat un antecontract de vanzare-cumparare pentru un apartament nou in stare de proiect.Termenul de perfectare a actului autentic a fost depasit cu mult din vina vanzatorului.Intrebarea mea este daca un pas obligatoriu pentru a merge in instanta este reconcilierea, ce inseamna aceasta si cum se procedeaza?
Cel mai recent răspuns: Dragos Dragos Mihailescu , Consilier juridic 16:15, 4 Aprilie 2009
Concilierea este o norma imperativa a dreptului comercial si este prevazuta de art 720 indice 1 Cod Proc. Civila. Concilierea este o incercare de rezolvarea conflictului inaintea ajungerii cauzei in instanta. aceasta poate fi facuta printr-o invitatie la conciliere.
Model :
Subsemnatul.....cu domiciliul in ....legitimat cu .... formuleaza prezenta :
CONVOCARE LA CONCILIERE DIRECTA
convocam la data de la ora de in locul....pentru a solutiona litigiul cu privire la..
Prezenta convocare constituie ultima procedură de a rezolva pe cale amiabilă litigiul ivit şi este în conformitate cu prevederile art 720 indice 1 Cod proc.civ. privind solutionarea litigiilor prin conciliere directa dupa care, vă vom acţiona în judecată, în scopul .....
Ultima modificare: Sâmbătă, 4 Aprilie 2009
Dragos Dragos Mihailescu, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Invitatie la conciliere robertsega32 robertsega32 Buna ziua. Am primit la firma o invitatie la conciliere directa. Suntem convocati peste 7 zile la sediul firmei creditoare. E corect? Eu am citit in Codul de ... (vezi toată discuția)
Convocare la conciliere zsoli71 zsoli71 Buna ziua! Pe parcursul a catorva ani am avut o colaborare cu o persoana si am primit sume de bani care nu reprezinta datorie, imprumut sau contract de niciun ... (vezi toată discuția)
Servitute-obligativitatea medierii? Manole Dumitru Manole Dumitru In cazul unei actiuni cu obiect de judecata \\"servitute\\", introdusa pe cale principala la 01.08.2013, este obligatorie \'\'Sedinta de Madiere\\"???=D> (vezi toată discuția)