avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 588 soluții astăzi

De la 11.00, pe live.avocatnet.ro, are loc evenimentul: Reges-Online: Aspecte esențiale privind operarea noului registru și completările necesare 

Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Inselaciune cu un frigider
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Inselaciune cu un frigider

am cumparat de la o persoana particulara un frigider , daca aveam bani cumparam unul nou. Anuntul l-am gasit pe mercador. am luat legatura cu el am fost acasa la persoana respectiva. Cu asta se ocupa cu vanzari de frigidere. Era bagat in priza , mergea. Ce puteam sa mai constat altceva la prima vedere?. l-am adus acasa si surpriza mergea adica primea curent dar nu functiona. nu racea si facea gheata (era no frost). am luat legatura cu persoana respectiva si mi-a trintit telefonul in nas. L-am cumparat sa-mi fie de bine asa mi-a zis. Am chemat doua persoane si nu auputut sa dea de capat pentru al repara.
intrebarea mea este: ce sa fac? mai pot sa-mi recuperez banii?? am vreun drept? nu mi-a dat nici un fel de garantie
Cel mai recent răspuns: Boncu Constantin , Avocat 15:38, 3 Decembrie 2013
Ii puteti face plangere pt inselaciune insa n-o sa puteti proba ca la el nu functiona si ca el a stiut de asta.
Mai degraba, incercati sa il reparati, chemati pe cineva de la o reprezentanta, specializat pe acest model, daca e no frost, nu poate fi prea vechi.
Puteti sa il dati in judecata insa dureaza, va costa si nici nu stiti cum se termina.

Buna ziua,

sigur, puteti sa il dati in judecata. Puteti sa dovediti ca nu a functionat nicio secunda, caz in care probabil ca veti castiga. Problema este ca dureaza si sunt costuri destul de mari.

Costi Boncu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Frigider reparat gratuit de catre reprezentanta in afara garantiei Ali_Cipi Ali_Cipi Buna ziua, in anul 2009 am achizitionat un frigider nou care a functionat perfect pana in toamna anului 2015. Ulterior mi-am dat seama ca motorul acestuia ... (vezi toată discuția)
Munca la negru ileana-carmen ileana-carmen daca chem pe cineva sa-mi repare frigiderul,il platesc si apoi un vecin il reclama ce se intampla?da,am chemat pe cineva caruia nu i-am cerut vreo autorizatie ... (vezi toată discuția)
Probleme combina frigorifica ionel82 ionel82 Buna ziua,va scriu in speranta ca voi gasi rezolvare la problema mea:in luna Decembrie 2014 am achizitionat o combina frigorifica marca Ariston Hotpoint si ... (vezi toată discuția)