avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 639 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Spalarea de bani
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Spalarea de bani

Buna seara
Puteti sa ma lamuriti va rog intr o problema ?
Daca politia prin verificarea contului meu, are extrasele de cont prin care se vad sume de bani mai mici de 15 mii de euro intrate in cont regulat , prin transfer din afara tarii,ma pot acuza de spalare de bani ?#-o
Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: tgeorgescu , utilizator 21:50, 9 Decembrie 2013
Domnule Av.Lascoschi va multumesc pentru raspuns.
Acum chiar sunt lamurita. Banca nu a sesizat Oficiul in privinta banilor ce iam trimis acasa .
Au un extras de cont , dar asa cum mi-ati precizat si dumneavoastra mai sus ,nu este suficient , trebuie si dovedit ca banii provin din infractiuni. In privinta avocatului, mai rau ma speriat,spunandu-mi ca pot lua max 2 ani cu suspendare, deaceea v-am cerut parerea pe forum.
Sa aveti o seara cat mai placuta
Va multumesc mult pentru raspuns :) .Sa aveti o seara minunata
In ce priveste spalarea de bani, trebuie stiut cati bani ati primit, de la cine, cand, pentru ce motive, ce ati facut cu ei, daca i-ati trimis mai departe (adica daca ati fost "sageata"). De ex. daca sunt bani clar proveniti din munca si i-ati cheltuit personal sau economisit, nu aveti de ce va teme. Daca sunt bani proveniti din fraude bancare sau escrocherii si i-ati trimis mai departe unor infractori, puteti face puscarie. Oficiul respectiv cauta sa se dumireasca asupra acestor lucruri.
Domnule Georgescu, am mentionat si in postarile anterioare : NU EXISTA NICI O SESIZARE DIN PARTEA OFICIULUI ! Banii au fost cheltuiti de mine si de familia mea. Cititi ce am scris in postarile anterioare si veti intelege mai bine .Unde sai trimit mai departe , daca eu iam trimis in tara pentru familie, ce sageata domle ? Multumesc totusi pentru raspuns, dar nu ma regasesc in ceea ce ati scris !
50 mii in 2 ani la care adaugati si o eventuala chirie si mancarea, rezulta un venit de vreo 3 mii lunar, ori sa fie activitate legala sa primiti banii astia fara carte de munca, mai greu.
Dvs sunteti cercetat in legatura cu o fapta, s-a ajuns in verificari la conturi, nu stiu daca e de ajuns sa ziceti ca ati lucrat fara carte de munca.

Alte discuții în legătură

Din job part-time m-am trezit dator la banca carmenssilva carmenssilva Am cautat un job part-time pe net si m-au contactat reprezentantii unei firme de consultanta fiscala si transferuri financiare.Pentru o perioada de proba de ... (vezi toată discuția)
Spalare de bani tatiana1 tatiana1 O societate comerciala este imprumutata de catre aasociat cu 48000 lei in baza unui contract de imprumut iar suma se inregistreaza in registrul de casa .Dupa ... (vezi toată discuția)
Pot fi acuzata de spalare de bani? scorina scorina buna ziua, vreau sa ma ajutati. sotul meu a fost asociat la un srl s-a decis sa-si vanda partea iar ceilalti asociati au fost de acord. am facut contract de ... (vezi toată discuția)