Buna
Problema mea este urmatoarea.
Am lucrat 5 ani intr-un magazin, toate bune si frumoase pana cand am avut nevoie de bani si am luat 1000 lei din magazin, netrecand ceva pe casa de marcat. Patronul a vazut pe camere ca nu am marcat si a zis ca daca nu i dau banii inapoi ma da la politie.
Eu iam dat banii inapoi, el a scris pe o hartie ca ne impacam daca i dau banii inapoi si nu o sa ma dea la politie, a semnat si toate bune si frumoase.
Dupa 1 luna am fost chemat la politie ca patronul ma da in judecata si cere despagubiri de 10000 euro.
A "cumparat" martori care sa spuna ca eu vindeam marfa mai scump decat era pretul real (daca ar fi fost asa, aici furam clientii nu pe el). Daca furam clientii asa, trebuia in primu rand sa vada el pe bon ca am batut mai mult sau clientii sa vada ca pe bon e o suma si eu am cerut mai mult si sa vina atunci la mine sau sa ma dea la politie nu dupa 2-3 ani.
Eu am 2 martori care au lucrat cu mine si care nu au vazut niciodata sa fac lucruri de genu asta.
Patronul venea in fiecare seara sa ii predau banii si nu au fost niciodata probleme in astia 5 ani cat am lucrat, inafara de ziua cand nu am batut pe casa si a vazut pe camere. El vedea tot timpu ce se intampla pentru ca el lucra la alt magazin tot al lui si avea un monitor separat unde se vedea ce se intampla in magazinu unde am lucrat eu.
Acuma ce e de facut? De ce imi cere acesti 10000 euro despagubiri daca eu iam platit suma ceruta si a semnat ca iam dat banii.
Ce se poate intampla? Daca am fost dat in judecata, poate el sa castige procesu ca eu sa ii dau acei 10000 euro? Ma amenintat ca ma baga in puscarie.
e...acum sa nu ajungem la mita...pana unal alta dvs sunteti cel care a furat banii din firma;
asa cum va spuneam cateva mesaje mai devreme, gasiti un avocat, vorbiti cu el si pregatiti apararea impreuna;
daca nu sunt dovezi ca ati luat cei 10.000, atunci instanta va evalua numai prima fapta pe care ati descris-o;
nu se pune problema...chiar daca la TV se mai vad astfel de situatii majoritatea covarsitoare a judecatorilor sunt de buna credinta...;
apoi, suma nici macar nu este atat de mare ca sa se poata macar pune problema unei mite;
probabil ca omul a vorbit la nervi; nu intarziati sa luati legatura cu un avocat; chiar daca aici primiti informatii utile, aveti nevoie de un avocat care sa va preia dosarul;
Loc de munca
abcd90
Bună ziua .
Am și eu o simpla întrebare , un prieten de al meu a lucrat la un bar fără contract de munca adică la negru și când a venit ziua de salar ... (vezi toată discuția)