avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 682 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Un litigiu de munca se poate incheia prin intelegerea ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Un litigiu de munca se poate incheia prin intelegerea partilor?

Intentionez sa cer in instanta acordarea salariilor compensatorii neacordate de catre firma la care am fost angajata,si ma gandesc ca la vederea citatiei imi vor da pana la urma ,drepturile salariale cuvenite.Acest litigiu de munca se poate incheia prin intelegerea partilor inainte de a da instanta vreo decizie in acest sens?Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 11:11, 5 Aprilie 2009
Sigur ca da, va trebui sa depuneti un inscris sau sa va prezentati personal in instanta pentru renuntarea la judecata.
Nu stiu daca vederea citatiei va determina acordarea drepturilor care sustineti ca vi se cuvin,dar experienta mea nu trebuie sa fie comuna.
Pe aceste cauze se acorda termene scurte de judecata si nu aveti cheltuieli judiciare,exceptand onorariul avocatului.
Litigiul se poate incheia,prin intelegerea partilor.Mult succes!
In cazul in care pana la primul termen de judecata, sau oricand pe parcursul procesului, primiti salariile solicitate, puteti face dvs. cerere de renuntare la judecata, sau firma va face dovada achitarii pretentiilor dvs. si instanta constatand acest lucru va respinge cererea ca ramasa fara obiect.
De asemenea, litigiul se poate incheia printr-o tranzactie a partilor, de care instanta ia act.
Orice litigiu se poate incheia prin pronuntarea unei hotarari judecatoresti care consfinteste invoiala partilor.

Potrivit art. 271 Cod procedura civila, "partile se pot infatisa oricand in cursul judecatii, chiar fara sa fi fost citate, pentru a cere sa se dea o hotarare care sa consfiinteasca invoiala lor."

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce presupune ,,intelegerea amiabila"? ContSters161342 ContSters161342 Buna ziua, Reprezentantul angajatorului mi-a adus la cunostinta ca la urmatorul termen ar fi posibila o intelegere amiabila.Ce inseamna acest lucru? (vezi toată discuția)
Tranzactie partaj CatanaNelu CatanaNelu Sunt in proces de partaj(apartament). Dosarul este in recurs la Curtea de Apel. Se poate face un act notarial inainte de primul termen, care sa fie luat in ... (vezi toată discuția)
medierea dupa inceperea unui proces in instanta Mediator_Bucuresti Mediator_Bucuresti Medierea conflictelor juridice este o forma moderna de inchidere a unui conflict ajuns in instanta. Procedurile judecatoresti, create pentru a respecta ... (vezi toată discuția)