avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 193 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Verificare dosar depus in instanta
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Verificare dosar depus in instanta

Buna seara, in data de 1 oct am depus cerere de chemare in judecata litigiu munca in calitatea de reclamant, insa pana in prezent nu am primit intampinarea pt a formula un raspuns. este normal ca sa dureaze atat de mult?
Pot merge la tribunal sa verific dosarul?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Avocat Draghici Cornelia , Avocat 23:45, 4 Decembrie 2013
daca stiti numarul dosarului se poate intreba
Puteti merge la instanta sa verificati daca i-a fost comunicata actiunea partii adverse.
De la data la care i se comunica actiunea, partea adversa are la dipsozitie 25 de zile pentru a depune Intampinarea.
Multumesc pentru raspunsuri. Exista vreun termen in care trebuie communicata cererea de chemare in judecata? Ma gandesc ca din Octombrie pana acum trebuia depusa macar intampinarea, se poate sa se comunice paratului cererea cu intarzieri de o luna, doua?
In procedura scrie ca acest lucru se face "de indata", dupa ce judecatorul verifica daca cererea reclamantului indeplineste toate conditiile prevazute de lege.
Acest lucru nu prea se intampla "de indata" din pacate.
Asa ca nu exista un termen legal.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Termen de recomandare ContSters147303 ContSters147303 Buna ziua, Pentru un dosar litigiu munca pretenții depus in oct 2013 am obținut termen recomandare sep 2014. Pot sa aflu măcar daca s-a trimis ... (vezi toată discuția)
Nelamurire! razvandicu razvandicu Am o dilema si nu stiu cum sa procedez!Avocatul meu a facut cerere de stramutare a unui litigiu de munca eu fiind reclamant,acum 4 luni de zile!Intre timp mam ... (vezi toată discuția)
Intampinare la care nu s-a primit raspuns adrianzzz adrianzzz Buna seara!Sunt putin nelamurit.In urma cu un an parintii mei au castigat irevocabil un proces insa acum o saptamana au primit instiintare ca au fost dati din ... (vezi toată discuția)