avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 487 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Asociatie proprietari nu-mi permite schimbarea ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Asociatie proprietari nu-mi permite schimbarea apometrelor

Buna ziua!

Am achizitionat apometre clasa C, intrucat pierderile care vin per persoana sunt exagerate. Dna de la asociatie mi-a transmis ca nu este voie sa instalez clasa C. Puteti sa ma directionati spre o autoritate superioara sau o prevedere legala (de stipulare a optiunii utilizatorului cu privire la clasa apometrului)?

Multumesc, o zi frumoasa!
Cel mai recent răspuns: BEN46 , utilizator 21:04, 6 Decembrie 2013
Indiferent de clasa de precizie a apometrelor individuale,tot veti fi obligat la plata supliment consum rezultat intre factura si total index comunicat
Diferenta de clasa de precizie intre contorul de bransament=clasa C - cea mai precisa si apometrele individuale=clasa A sau B =precizie mai scazuta
Contoarele clasa A,B nu inregistreaza picatura sau firul de apa care pot rezulta de la disfunctionalitatile bateriilor de amestec sau wc
Vedeti si Norma de metrologie legală CEE "NML CEE - 75/33 din 07.05.2002


Ultima modificare: Joi, 5 Decembrie 2013
ynocentta, utilizator
Asa cum s-a mai scris, eu va sfatuiesc sa nu puneti apometre clasa C, pentru ca veti platii de doua ori, odata ceea ce cosumati si se va inregistra fiecare picatura, iar pierderile vor fi repartizate la toti proprietarii la fel.
Daca reusiti sa ii convingeti pe toti proprietarii sa faca aceasta investitie atunci este OK si pierderile vor fii mai mici, dar nu cred ca vor fii de acord cu asta.
Apometrele clasa C sunt tehnic construite sa fie montate pe instalatia comuna,care este diferita ca si diametru fata de instalatia individuala
Instalarea de apometru clasa C in apartament obliga la modificarea instalatiei interioare cu costuri apreciabile,care sunt greu de suportat de aceia care nu inteleg sa aloce fonduri cu scopul sa schimbe o garnitura sau sa inlocuiasca o baterie defecta
Daca pierderile pe partile comune sunt 0 (atestate de o firma autorizata) inseamna ca diferentele de indexi se \"produc\" in apartamente...si deci eu nu ar trebui sa platesc acele pierderi avand apometre din clasa C (aceeasi clasa cu a contorului principal.)
...exista apometre de clasa C (tocmai am achizitionat) care se monteaza exact in locul celor de clasa B (pe diametru de 1/2 ) - nu sunt mai mari si deci nu necesita modificarea instalatiei...

Intrebarea este daca se poate face ceva legal...pentru a nu mai plati acele pierderi (in afara de bransament separat)...
Ultima modificare: Vineri, 6 Decembrie 2013
Adriantot, moderator
Nimeni nu va poate opri sa va montati apometre de clasa C in apartament pentru ca acestea sunt proprietatea dv. individuala. Dar atat!

Daca in urma acestei operatiuni vreti sa nu mai platiti acele diferente de apa, asta nu o puteti impune.
Aveti niste reguli de repartizare a acestor diferente care nu tin cont de gradul de precizie al apometrului, asta si pentru ca o parte din proprietari au apometre de precizie B, iar altii de precizie A si nu cred ca s-a facut pana acum aceasta diferentiere. De ce s-ar face de-acum incolo pentru un singur apartament cu apometre tip C?

In plus de asta, diferenta apare si din cauza datei calendaristice si a orei de citire a apometrelor diferite de la apartament la apartament, dar si toate apartamentele fata de citirea bransamentului.

Apa se mai consuma si pentru curatenia partilor comune, a ghenei de gunoi.

Sigur ca o mare parte din aceste diferente tin si de precizia apometrelor, de pozitia de montare a acestora (la unele tipuri chiar conteaza pozitia de montare), de starea proasta a instalatiilor sanitare din apartamente. Nici daca toata lumea si-ar monta acest gen de apometre, diferentele n-ar disparea cu totul si ati fi nevoit sa platiti cate ceva, mult, putin, nu se poate sti in acest moment.

Ca sa beneficiati de o plata cat mai mica la aceste diferente, trebuie ca toata lumea sa-si schimbe apometrele, s-ar impune o actiune generala. Plus o disciplina mai mare in modul de a citi a acestora.


Ultima modificare: Vineri, 6 Decembrie 2013
elga50, moderator

Alte discuții în legătură

Verificare apometre liliana iordache liliana iordache cine este raspunzator pt dif mare de metri cubi de apa rece si calda din lista la asociatie? (vezi toată discuția)
Ce trebuie sa fac sa nu platesc diferentele de apa? AmeaDica AmeaDica La asociatia de propietari din care fac parte citirea apometrlor din aprtamente nu s-a mai facut de 5 ani.Pe luna se baga diferente de cate 10-17lei pe ... (vezi toată discuția)
Lnlocuire apometre motanila motanila In urma cu 15 ani am hotarat ca bransarea la apa rece si calda sa fie facuta de pe coloanele de la baie cele de la bucatarie sa fie anulate. Pe coloana de apa ... (vezi toată discuția)