avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 632 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vanzare apartament al unei persoane care are curator
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vanzare apartament al unei persoane care are curator

va rog sa ma lamuriti asupra unei probleme care este f.importante petnru mine.
Sunt unica mostenitoare a parintilor mei. Ei doresc sa vanda apart.lor proprietate personala dar nu locuiesc in localitatea unde il au.
Nu sunt deplasabili.
Voi face eu demersurile.
Pentru tata am imputernicire notariala iar pentru mama deoarece are dementa am sentinta judecatoreasca de numire a mea ca si curator.
Nu pot incheia actele de vanzare pentru ca notarul mi-a cerut incuviintarea din partea instantei de tutela pentru vanzare.
Ce inseamna asta ? o noua actiune in justitie ? mi se pare aberant deoarece eu ma chinuiesc de luni intregi pt. a reusi instrainarea apart. si obtinerea actelor necesare. Curator nu inseamna administrarea bunurilor inclusiv vanzarea lor ?
Cel mai recent răspuns: lani , utilizator 11:07, 6 Decembrie 2013
Curator sau tutore? Contează mult.

Dacă mama a fost pusă sub interdicţie, atunci aţi fost numită tutore. Înstrăinarea imobilului nu se va putea face fără autorizarea instanţei de tutelă. În acest caz, faceţi o cerere către autoritatea tutelară din cadrul primăriei localităţii în care mama are domiciliul.

Dacă mama nu a fost pusă sub interdicţie, atunci este singura care poate dispune de bunurile ei, instanţa de tutelă (autoritatea tutelară) neputînd să dispună în niciun fel cu privire la bunurile unei persoane care are capacitate de exerciţiu.
mama are dementa mixta, dovedita cu acte medicale si prezentate in instanta ea neputand vorbi deloc. are si ajutor de handicap. sentinta este pentru numire a mea ca si curator. ce pot sa fac in acest caz ? o noua actiune pentru punerea ei sunt interdictie ?
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

ajutor!imputernicire - autoritatea tutelara Vilcu Gina Vilcu Gina Buna ziua.Mama mea este diagnosticata cu dementa Alzheimer,in faza medie.Am reusit sa obtin indemnizatie de persoana cu handicap cu insotitor.Este a doua oara ... (vezi toată discuția)
Contract de intretinere batrana pusa sub interdictie LEne LEne Sunt implicat intr-un caz de persoana care sufera de Dementa Senila Alzheimer (diagnostic pus de IML) si de care eu cu sotia mea avem grija inca din decembrie ... (vezi toată discuția)