avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 715 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Suspendare contract
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Suspendare contract

Buna ziua!
Suntem o firma de constructii drumuri.In aceasta perioada,nefiind de lucru s-a ajuns la un consens cu sindicatul sa se reduca salariile de incadrare cu 20%.Salariatii si-au dat acordul scris in aceasta privinta.Problema e ca o singura persoana din 100 nu a fost de acord cu aceasta masura.
Intrebare:Pot suspenda cim-ul acestei persoane o zi pe saptamana,prin reducerea saptamanii de lucru de la 5 la 4 zile,conf. art.52 al 3 din C.M.Care sunt pasii in acest sens?Mulumesc
Cel mai recent răspuns: acuta , utilizator 13:23, 6 Decembrie 2013
Numai daca perioada depaseste 30 de zile lucratoare, angajatorul va avea posibilitatea reducerii programului de lucru de la 5 zile la 4 zile pe saptamana, cu reducerea corespunzatoare a salariului, pana la remedierea situatiei care a cauzat reducerea programului, dupa consultarea prealabila a sindicatului reprezentativ de la nivelul unitatii sau a reprezentantilor salariatilor, dupa caz.
Am inteles!Dar pot suspenda conractul in acest caz ,numai penru persoana in cauza?
Care sunt pasii?Multumesc!
Da, se poate suspenda c.i.m. pentru o singura persoana.

In acest sens, se va emite o decizie de suspendare a c.i.m. care se va comunica salariatului in cauza.
Va multumesc pt promtitudine si amabilitate!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Codul muncii Viorika 1962 Viorika 1962 Dacă se reduce săptămâna de lucru de la 5 la 4 zile, trebuie să faci cerere de învoire fără plată? (vezi toată discuția)
Reducere program de lucru tkrmen tkrmen Avand in vedere ca in Legea 53/2003 cu modificarile si completarile ulterioare, la art 52 alin.3 este prevazuta posibilitatea reducerii programului de lucru de ... (vezi toată discuția)
Incetare contracte de munca prin concediere larisa-m larisa-m Buna ziua In cazul unei societati ce are ca profil activitati de constructii se doreste ca angajatii sa fie concediati ca urmare a faptului ca vine sezonul ... (vezi toată discuția)