avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 925 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Mutare minor in strainatate
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Mutare minor in strainatate

buna ziua,
va rog sa ma ajutati cu o opinie in urmatoarea situatie: in urma divortului pronuntat in 2009, mi-a fost incredintata fetita, care momentan are 4 ani. In 2012 m-am mutat in Irlanda, fetita ramanand in grija parintilor mei. Anul acesta m-am recasatorit si doresc sa iau fetita in cu mine in strainatate pentru o perioada nelimitata. Cum pot sa fac acest lucru daca fostul sot nu este de acord? El plateste pensia alimentara relativ la timp, insa viziteaza fetita foarte rar (la cateva luni). Cu toate ca este destul de putin interesat de situatia copilului, ma astept sa nu acepte mutarea fetitei din Romania. Ce variante legale am pentru a trece peste opinia lui? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 07:57, 7 Decembrie 2013
Dacă aveţi hotărârea judecătorească de încredinţare minor investită cu menţiunea "definitivă şi irevocabilă" , cu aceasta puteţi face paşaport minorului şi tot în baza ei puteţi ieşi din ţară, fără acordul domnului.
Trebuie respectat programul de relaţii cu minorul al tatălui, dar dacă dănsul e dezinteresat, nu veţi avea probleme.
Numai dacă domnul cere autoritate părintească comună şi obţine, nu veţi mai putea ieşi din ţară fără acordul dânsului, dar deocamdată nu e cazul dumneavoastră.
Daca v-ati interesat in Irlanda si nu va cer acordul tatalui pt sedere, la iesirea din tara nu sunt probleme.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna seara- acordul tatalui pentru calatoria minorului burlan023 burlan023 buna seara. daca detin o hotarare judecatoreasca definitiva prin care domiciliul fetitei este la adresa mea mai este necesar si alte acte din partea tatalui ... (vezi toată discuția)
Incredintare sau domiciliu la...? maxne maxne Am trait intr-o relatie de concubinaj din care am o fetita de 3 ani jumate.Parinti mei sunt stabiliti in Germania si as dori sa merg in vizita la ei.am o ... (vezi toată discuția)
Actiune pensie alimentara minor ciancu ciancu Bună ziua, Aş dori să mă ajutaţi cu un răspuns. Am un copil minor din nurma unei relaţii de 7 ani (concubinaj) .În decembrie anul trecut el m-a ... (vezi toată discuția)