avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 567 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Diferenta intre confiscare si ridicarea in vederea ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Diferenta intre confiscare si ridicarea in vederea confiscarii

salutare!
care ar fi diferenta intre confiscare si ridicarea in vederea confiscarii?
care lucratori cu drept de exercitiu pot dispune ambele masuri , sau doar una din ele ?
la confiscare , dupa lege , nu mai primesti obiectul confiscarii inapoi. Ridicare in vederea confiscarii .. sunt sanse sa le primesti daca aduci documentele prevazute in lege (inca nu sunt confiscate ). nu ai avut documentele necesare-au fost luate ca un fel de custodie pana le aduci , dar daca nu poti face dovada legalitatii acelor bunuri vor fi confiscate.
in general agentii constatatori sau orice alte persoane stabilite in legi - Vezi OG2 -regimul contraventiilor.
-- Parerea mea nu este avizata, nu sunt moderator----
Ultima modificare: Vineri, 13 Decembrie 2013
mascool, utilizator
In cursul procesului penal se pot lua masuri asiguratorii de catre procuror sau de instanţa de judecată care constau în indisponibilizarea, prin instituirea unui sechestru, a bunurilor mobile şi imobile, în vederea confiscării speciale, a reparării pagubei produse prin infracţiune, precum şi pentru garantarea executării pedepsei amenzii.
Corpurile delicte, bunurile care au fost folosite, în orice mod, la săvârşirea unei infracţiuni, dacă sunt ale infractorului sau dacă, aparţinând altei persoane, aceasta a cunoscut scopul folosirii lor care se ridica de catre organul de urmarire penala si se vor confisca.
Cred ca ar trebui sa intrebati exact ce doriti sa aflati, sa expuneti speta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contrabanda cu tigari- masina si marfa confiscata AnaMariaCostea AnaMariaCostea Buna ziua!Am si eu o problema si as dori daca se poate sa ma ajutati.Am o cunostinta care a fost prinsa cu 200 de cartoane de tigari in oras cand incerca sa le ... (vezi toată discuția)
Sechestru asigurator ;urmarire penala pentru evaziune fiscala . gabriellapreda gabriellapreda Buna ziua. Sotul meu,administratorul unei firme , este urmarit penal pentru evaziune fiscala ,motiv pentru care s-a instituit sechestru asigurator pe ... (vezi toată discuția)
Procesul verbal de indisponibilizare romanu23 romanu23 In baza carui art. din C.p.p. se face indisponibilizarea unui auto.? Si cine o poate dispune? (vezi toată discuția)