avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 407 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Rau platnic apa
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Rau platnic apa

Locuim intr-un imobil mic,de 3 apartamente,nefiind constituiti in asociatie de locatari. sau proprietari.Unul dintre proprietari nu mai achita consumul de apa.Cum putem sa actionam in acest caz,avand in vedere ca nu exista cale amiabila?
Cel mai recent răspuns: s.c.serv ad loc s.r.l. , utilizator 21:25, 8 Aprilie 2009
Exista teoretic posibilitatea de a- i solicita furnizorului sa- i opreasca alimentarea cu apa doar respectivului. Practic nu vad cum. Puteti de asemenea sa nu platiti partea lui de datorie si sperati sa nu va opreasca la toti apa. Totusi, daca nu sunteti AP sau AL cu cine are furnizorul de apa contract daca nu sunt contracte individuale? Asteptam detalii, altfel umplem pagini cu pareri in functie de variante.
Ultima modificare: Luni, 6 Aprilie 2009
marius cioca, utilizator
Contractul de furnizare a apei este pe numele unia dintre proprietarii celor 3 apartamente,adica al meu.La gaze situatia a fost asemanatoare cat a existat centrala blocului,adica neexistand asociatie de proprietari a trebuit facut un contract pe numele unuia dintre proprietari.Acum fiecare apartament are centrala proprie si contracte separate.La apa insa am inteles ca nu se poate,instalatiile fiind comune.
Dom' Radu,
Observ ca faceti parte din "majoritate" . Parerea mea este sa mergeti impreuna cu celalalt vecin la furnizorul de apa, explicati cum sta treaba, solicitati intocmirea de contracte individuale pentru fiecare familie. Chiar daca v-a fi nevoie de ceva investitie (cativa metri de teava, robineti, fitingaraie, ceva manopera), eu zic ca merita. Scapati de netrebnic si lasati-l pe mana furnizorului. Acestia au alte posibilitati de abordare...
Cu stima, Adam Grecu.
Ar fi fost simplu,numai ca Apa Nova nu mai face separari de bransamente la acelasi imobil si nici nu ii intereseaza eventualele probleme de plati ale locatarilor...Oricum,multumesc pentru sfaturi
Pai da, Apa Nova si-a vazut sacii in caruta si va lasa de izbeliste. As merge atunci pe ideia separarii de masura in nume propriu, asa cum am mentionat mai sus - printr-o firma.
Mai stati de vorba cu un avocat, mai sunt si posibilitati pe calea justitiei, poate va da cineva vre-o idee...

Alte discuții în legătură

Vila comuna ContSters83900 ContSters83900 Buna seara! Locuim intr-un imobil de tip vila+curte, avand 3 garsoniere si 2 apartamente. Eu ocup unul dintre apartamente, iar in total suntem 3 familii ce ... (vezi toată discuția)
Contract furnizor utilitati (apa nova)-persoana fizica-de ce nu se poate direct? babu.clontzu babu.clontzu Imobil 8 apartamente, nu exista Asociatie de Proprietari, un vecin agresiv si alcoolic, titular contract APA, imi umfla factura, ma injura, m-a amenintat cu ... (vezi toată discuția)
Conducta separata de apa mezzo 61 mezzo 61 blocul are 4 etaje si o singura scara cu 14 ap .din care 4 ap au datorii de aprox 40 000 lei - 400 milioane .celelalte ap sunt oarecum la zi sau max o luna ... (vezi toată discuția)