avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 379 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Contract furnizor utilitati (Apa Nova)-persoana ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Contract furnizor utilitati (Apa Nova)-persoana fizica-de ce nu se poate direct?

Imobil 8 apartamente, nu exista Asociatie de Proprietari, un vecin agresiv si alcoolic, titular contract APA, imi umfla factura, ma injura, m-a amenintat cu toporul, mizerii etc. nu mai am cum sa sun la usa lui sa-i dau banii, nu are cine sa-mi citeasca contoarul. Am fost la Apa Nova pentru bransament separat (pe bani! nu gratis, ca sa scap) mi-au zis ca nu se poate tehnic. EXISTA LEGISLATIE EUROPEANA CARE SA OBLIGE apa nova SA MA BRANSEZE SEPARAT? Am rasfoit Legea 51/2006, la Art. 42, al. (8), s-a lasat o portita de scapare (la fix) pentru evitarea cheltuielilor cu contorizarea individuala (adica tot pausal, stai la cheremul vecinilor). E drept, la Art. 47, al.(3), se prevad sanctiuni pentru nerespectarea termenelor de bransare individuala, dar nu se specifica acele termene. EXISTA PREVEDERE IN CODUL COMERCIAL ROMANESC (SAU EUROPEAN) CARE SA OBLIGE apa nova LA CONTORIZARE INDIVIDUALA? Asa ar fi normal. Exista asociatii de proprietari sau locatari care sa fi ridicat aceasta problema? (venetual in instanta sau la Avocatul Poporului sau...)
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 15:04, 24 Februarie 2010
Imobilul avand 8 apartamente puteți să vă constituiți in asociație.In felul acesta
aveți președinte,administrator,etc.
Funcție de relațiile pe care le aveți cu ceillalți o discuție prealabilă să știți ce aveți
de făcut.
Dacă Apa Nova va răspuns că tehnic nu este posibil să vă facă branșament
separarat nu cred că aveți sorți de izbandă aici.(Branșament separat inseamnă
cămin săpat ,ce este dotat cu vană și apometru)
Una este bransament direct care implica contract separat si personal cu furnizorul de apa....si alta este contorizarea individuala, unde contractul se face unul singur pentru toata asociatia si se impart cheltuielile conform consumului in cadrul asociatiei, care si face plata unitar pentru toti proprietarii.

Furnizorul de apa nu face contract separat in cazul condominiilor unde se poate constitui asociatie de proprietari.
Probabil ca Dv. mosteniti o situatie mai veche unde exista un contract pe asociatia de locatari.

Nu va ramane decat sa va constituiti in asociatie de proprietari si in cadrul AG sa hotarati montarea de apometre in apartamente, angajarea unui administrator care sa va imparta cheltuielile din facturile de la furnizaori, precum si sa va faca plata acestora.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract furnizor utilitati (apa nova)-persoana fizica-de ce nu se poate direct? babu.clontzu babu.clontzu Imobil 8 apartamente, un vecin agresiv si alcoolic cred, titular contract APA. Imi umfla factura, ma injura, m-a amenintat cu toporul, mizerii etc. nu mai am ... (vezi toată discuția)
Debransare apa ged ged Stau intr-o vila cu alte 4 apartamente si un bransament de apa. Bransamentul a fost initial amplasat intr-o camera din apartamentul meu iar prin 2002 a fost ... (vezi toată discuția)
Asociatie noua, bransare separata? ContSters215324 ContSters215324 Buna ziua. Locuiesc intr-un bloc vechi nationalizat in care locuiau chiriasi la stat. Intre timp unii au devenit proprietari, altii sunt inca chiriasi (printre ... (vezi toată discuția)