avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 191 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concedii de odihna
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concedii de odihna

Buna seara!
Am si eu o intrebare si nu prea am gasit un raspuns clar:sorry:
Un angajator are obligatia sa dea concediul de odihna aferent timpului lucrat pe anul in curs pana la 31 decembrie daca angajatul nu are un an lucrat???
In cazul meu; angajat la 01.04.2013
Am dreptul la concediu pentru cele opt luni lucrate sau doar cand v-oi implini un an lucrat, adica 01.04.2014?
Multumesc mult!
O seara placuta va doresc!=D>
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:22, 11 Decembrie 2013
~ Conținut șters la cerere ~
Potrivit art. 145 alin. (2) din Codul muncii republicat, durata efectiva a concediului de odihna anual se stabileste prin contractul individual de munca cu respectarea legii si a contractelor colective aplicabile, si se acorda proportional cu activitatea prestata intr-un an calendaristic.

Legislatia actuala nu mai specifica nicaieri dupa cat timp de la angajare se poate lua CO. Se prevede doar ca perioada de CO trebuie sa fie acordata proportional cu perioada lucrata intr-un an calendaristic.

Asadar, in speta, aveti dreptul la CO aferent perioadei 01.04-31.12.2013.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rugaminte adrianadrian240 adrianadrian240 Buna ziua. Ma numesc Adrian, sunt functionar public la o Administratie Fiscala. In urma cu trei ani am beneficiat de concediului pentru ingrijirea ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna dupa cic puni puni Buna ziua. Am revenit la serviciu dupa un concediu de ingrijire a copilului de 2 ani la data de 10 octombrie si as dori sa stiu daca am dreptul la concediu de ... (vezi toată discuția)
Concediul de odihna cantorcorina cantorcorina Conform legislatiei noastre,concediul de odihna se acorda in functie de timpul efectiv lucrat. Avem un angajat ,care din august 2012 si pana la data de ... (vezi toată discuția)