avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 137 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Deducere cheltuieli PFA
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Deducere cheltuieli PFA

Buna ziua,
As dori sa stiu cum imi pot deduce cheltuielile cu renovarea sediului PFA-ului?
Ma intereseaza in special cum imi pot deduce cheltuielile cu materialele folosite.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: mastera , utilizator 19:25, 11 Decembrie 2013
Trebuie sa aveti grija ca acele reparatii/renovari care se fac, se fac in spatiul in care se desfasoara activitatile pfa-ului. In rest, sa aveti facturi la materiale si cam atat. Le treceti acele valori in RJIP la plati prin chitante, bonuri fiscale.
Am contract de comodat pe intreg spatiul(apartament). In contractul de comodat nu este specificat ce suprafata din apartament se foloseste pentru activitate.
Pai e gresit ca nu ati trecut asta in contract. La un control, nu o sa va ia in calcul decat cheltuielile aferente unei camere, de exemplu, caci restul apartamentului este destinat locuitului persoanei fizice.
Deci daca in contract e trecut intreg apartamentul, trebuie sa mai specific inca o data ca utilizez 100% din suprafata apartamentului pentru PFA?
E de ajuns ca e trecut intreg apartamentul, daca asta e si realitatea, adica nu si locuiti in acel apartament.

Alte discuții în legătură

Deduceri eligibile pfa Gabrista Gabrista Buna ziua! Am cateva intrebari legate de formalitatile financiare. Sunt din luna iulie PFA cu codul 7112 – activitati de inginerie si consultanta. ... (vezi toată discuția)
Obligatii si drepturi pentru contract de comodat sediu firma alexberi alexberi Ma intereseaza ce drepturi si obligatii decurg din incheierea unui contract de comodat pentru sediul firmei. Este vorba de un comodat pentru o camera din ... (vezi toată discuția)