avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 926 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Impozit pe cladiri
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Impozit pe cladiri

Buna ziua,
In 2006 am cumparat un apartament pentru care am platit in fiecare an impozit de 150 RON.
Apartamentul cumparat este a treia cladire aflata in proprietate dar nu am declarat-o ca atare.
Am rugamintea, daca poate cineva, sa -mi spuna cum se calculeaza majorarile si dobanzile datorate fiscului si care ar fi valoarea aproximativa a acestora pentru anii: 2010-2013, pe care trebuie sa o achit dupa depunerea declaratiei corecte de impunere.
Multumesc!
Toate cele bune!
Cel mai recent răspuns: cretzustancu , utilizator 16:07, 11 Decembrie 2013
Majorarile si dobanzile se calculeaza conform codului fiscal din anii respectivi (2009 - 2013) si procedurii de calcul aferente. (le schimba astia anual, trebuie sa faceti o cercetare stiintifica in acest sens). Oricum va spun din experienta ca nu sunt sume de speriat (mai ales la un impozit asa mic ca al dvs. 150 lei/an, probabil o micuta locuinta), prevad ca o sa va duca undeva cu tot cu impozitul recalculat, cu amenda si accesoriile, intre 1500 si 2000 lei
In cazul creantelor datorate bugetului local, pentru neachitarea la termenele scadente se datoreaza majorari de intarziere care se calculeaza conform art 124^1, Cod procedura fiscala :
[ link extern ]

(2) Nivelul majorării de întârziere este de 2% din cuantumul obligaţiilor fiscale principale neachitate în termen, calculată pentru fiecare lună sau fracţiune de lună, începând cu ziua imediat următoare termenului de scadenţă şi până la data stingerii sumei datorate inclusiv.
Multumesc pentru raspunsuri.
Speram sa-mi reduc surpriza la ghiseu. Probabil ca este foarte greu ce calculat fara un program special aflat la cei de la fisc.
Toate cele bune!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozite si taxe locale madalina.lacatus madalina.lacatus Conform OG39/2010 la impozitele si taxele locale , pentru neplata la termen se calculeaza majorari de intarziere de 2% pe luna sau fractiune de luna. Se mai ... (vezi toată discuția)
Codul de procedura fiscala - modificari 01.07.2010 - oug 39/2010 narcisal narcisal [i]Vizavi de impozitele si taxele locale, ex. impozit cladiri, ce cote de majorari si /sau penalitati se vor achita la primarie incepand cu 01 iulie 2010? (vezi toată discuția)
Impozit cladiri CONSTANTIN PETRUTA CONSTANTIN PETRUTA Cum se calculeaza majorarile la un impozit pe cladiri persoana juridica datorat din 2009 achitat in martie 2013, de exemplu in suma de 1056? Care este baza ... (vezi toată discuția)