Buna ziua, am si eu o nelamurire si sper ca este cineva care sa ma scoata si pe mine din ceata. In 2011 parintii sotului au construit o casa iar in anul 2012 au mers la notar si au vandut-o sotului meu. In acea perioada noi nu eram casatoriti, ne-am casatorit in 2013. Casa nu este terminata, banii dupa nunta vrem sa ii investim in casa si sa mai facem un imprumut in banca amandoi. Acum, eu am doua intrebari:
1. In cazul unui divort, eu ce drepturi am? (banii dupa nunta sunt pusi in contul bancar al sotului iar imprumutul va fi tot pe numele lui si eu doar girant)
2. Cum ar putea sa ma treaca si pe mine in actul lui de casa ca si proprietar?
Nu veti avea decat un drept de creanta daca veti dovedi ca sunt si banii dvs in acea casa.
Pt a fi coproprietar cu sotul va trebui sa va schimbati regimul matrimonial in cel al comunitatii conventionale, sa incheiati o conventie la notar.
Veti putea face asta abia dupa un an de la casatorie.
Sunt mai multe cai, depinde de situatia de fapt; una buna este cea aratata mai sus, dar depinde de mai multe chestiuni. Donatia mai e o varianta, si ea cu riscurile ei...
Receptie casa
Dysart
Buna ziua dragi colegi. Am o nelamurire si nu stiu cum sa ii gasesc rezolvarea: am participat la programul teren pentru tineri si am constrauit o casa cu ... (vezi toată discuția)