avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 588 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Cum este legal sa folosesti masina altcuiva?
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Cum este legal sa folosesti masina altcuiva?

Buna ziua.

As dori sa ma ajutati cu cateva raspunsuri.
1. Fratele sotului este cetatean roman, rezident in Germania. Cumpara o masina second din Germania pe care o va folosi sotul si eu. Masina este proprietatea fratelui si in folosinta noastra. Ce acte se intocmesc, unde si cine, daca sotul aduce masina din Germania, pe drum din Germania pana in Romania?
2. De procedura de inmatriculare in Romania ne ocupam noi. Avem nevoie de o imputernicire din partea fratelui pentru sot? Sau este nevoie de un contract de comodat? Imputernicirea se intocmeste in Germania sau se poate si aici?
Multumesc.

Alte discuții în legătură

Transport marfa personala cu numere provizorii de olanda. mihaelaAN mihaelaAN As dori sa stiu daca ma poate lamuri cineva in urmatoarea problema,deoarece incerc sa aflu un raspuns dar nu gasesc nimic concret si am intrebat si un avocat ... (vezi toată discuția)
Buna seara! am urmatoarea situatie: fratele detine o masina pt ... adry. adry. Buna seara! Am urmatoarea situatie: fratele detinea o masina pt care, in 2008, face o declaratie (in prezenta unui avocat, dar neparafata de nimeni) prin care ... (vezi toată discuția)
Inmatriculare masina deja inmatriculata in strainatate - tva Arianrod Arianrod Buna ziua, In urma cu 6 ani, sotul meu (cetatean italian) a achizitionat in Italia o masina second-hand. In Italia nu este eliberata o factura, ci un ... (vezi toată discuția)