avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 934 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Unde se depun actele pt conc. prenatal
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Unde se depun actele pt conc. prenatal

Buna ziua,

In cazul unui concediu prenatal de o luna (si inteleg ca dupa nastere, minim 42 zile conc lahuzie, in acelasi regim de plata), unde anume se depun actele (si care sunt acestea ) ? La resurse umane, la locul de munca sau la Directia unde se depun actele si pt indemniz maternitate ?
Multumesc pt. raspuns
Adina I.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:25, 20 Februarie 2022
De ce nu intrati in concediu prenatal daca nasteti peste o luna ?
Multumesc pt raspuns...nu am stiut ca pot sa intru in concediu prenatal.si daca mai puteti sa.mi spuneti unde trebuie depuse actele si de ce acte am nevoie.multumesc frumos
Pentru concediu de maternitate - pre si postnatal - actele le depuneti la AJOFM ..... pentru CCC, cererea se depune la AJOFM, iar actele se depun la Primaria in raza careia aveti domiciliul.

Din somaj puteti intra in concediu de maternitate si apoi in CCC.

Pe perioada concediului de maternitate si a CCC, plata indemnizatiei de somaj este suspendata si se va relua, de unde a ramas, dupa incetarea fiecaruia dintre aceste concedii.

p.s.
situatie valabila daca operatiunile in cauza se efectueaza inainte de a va inceta somajul.
Buna,de curand am aflat ca sunt insarcinata in 7sapt si am doar 5 luni lucrate la noul loc de munca pana in momentul de fata cand as putea intra in concediu prenatal??
sau ce e de facut ca nu stiu pt ca eu am nascut doar in germania primul copil,aici in romania nu stiu care sunt procedeele...va multumesc!
Daca nu aveti o problema medicala puteti intra in concediu de maternitate cu 84 de zile inainte de nastere, ceea ce inseamna 12 saptamani inainte de nastere. Deci din saptamana 28 puteti (6 luni jumatate) sa va luati concediu de maternitate.
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu prenatal oana8989 oana8989 buna ziua.eu sunt in indemnizatie de somaj si as vrea sa stiu daca in concediu prenatal iti poti lua 84 de zile inainte de nastere si 42 dupa nastere?acele 42 ... (vezi toată discuția)
Durata maxima a concediului postnatal si concediul de ingrijire copil dalias dalias Am urmarit discutiile din forum si majoritatea se refera la cele 42 de zile minime ale concediului postnatal. 1. Exista si vreo limita maxima? Poate fi de ... (vezi toată discuția)
Concediul prenatal in timpul somajului danam82 danam82 Buna ziua as dori sa ma lamuriti si pe mine in legatura cu concediul prenatal in timpul somajului. Sunt insarcinata in luna a 7 a si cand pot sa -mi depun ... (vezi toată discuția)