avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 259 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Înºelãciune
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Înºelãciune

buna seara,am o intrebare si nu stiu ce sa fac,anul trecut am postat un anunt pe internet legat de vanzarea unui telefon in valoare de 450ron,am trimis coletul prin posta romana mai exact fara ramburs(pers respectiva pacalindu-ma ca daca o sa pun coletul cu ramburs o sa plateasca dublu,el deja virase cica...banii intr-un cont de al meu).mi-a trimis pe net o copie a unui virament bancar fals,date false,stampila falsa...
m-am dus la politie am facut o plangere ,politia s-a autosesizat si a trimis dosarul mai departe la parchet urmand ca in luna ianuarie sa fie prima infatisare in judecata,(tin sa precizez ca am depus fiecare hartiuta la dosar,el neavand nimic cred,el prin vorbe si alea minciuni),dl procuror care se ocupa de caz ne-a chemat urmand ca aceasta pers care m-a pacalit sa se inteleaga cu mine pe cale amiabila.....pretentiile mele fiind ....sa-mi plateasca abonamentul timp de 2 ani plus acei 450 ron.
acum el ma suna, ma cauta sa ma impac cu el,sa-mi retrag plangerea
intrebarea mea e urmatoarea.....daca ma impac cu el si imi da peretentiile mele ce se intampla sau daca nu ma impac si merg cu dosarul mai departe .....
stiu doar ca o sa ia o amenda penala si o sa plateasca taxele de judecata.....eu cu ce ma aleg daca merg mai departe
era sa uit....el mai e vazut de catre politie ca fiind un "om bun "cu o amenda nu stiu daca e penala sau nu ...si stiu ca mai are plangeri la politie legat de scandal daca nu ma insel.....care e minimul de amenda penala?
stiu ca e caz penal art . 215 cp
va multumesc
Cel mai recent răspuns: andy84960 , utilizator 10:33, 16 Decembrie 2013
Inselaciunea nu este o infractiune la care se poate retrage plangerea.
inteleg,dar totusi nu am un raspuns clar referitor la ceea ce am intrebat mai sus
Probabil că în situația în care vă împăcați ți vă recuperați prejudiciul, făptuitorul ar putea primi doar o amendă administrativă și nu una penală.
si daca el primeste o amenda penala sau administrativa cum spuneti dumneavoastra, eu ma mai aleg doar cu acea suma cat costa telefonul, reprezentand 450 ron, atat???????
eu am auzit o varianta ca el ar primi o amenda penala ,dar totusi eu nu inteleg de ce e atat de insistent sa ne impacam?chiar nu pot intelege lucrul asta
Este insistent pentru că dorește să beneficieze de circumstanțe atenuante, pentru a nu ajunge la închisoare.Repararea prejudiciului constituie circumstanță atenuantă.
Dvs. ce vă doriți? Să primească o pedeapsă, sau doar să redobândiți bunul sau contravaloarea acestuia?

Alte discuții în legătură

Furt calificat newguy98 newguy98 Buna ziua, V-as ruga sa ma ajutati cu o problema. Am aproape 50 de ani, si am sustras dintr-un supermarket un produs in valoare de 9 RON, m-au prins, au ... (vezi toată discuția)
Furt hipermarket - pedeapsa, posibilitate primire amenda contraventionala alin091 alin091 Buna seara,imi primul rand regret enorm ce am facut si nu credeam niciodata ca o sa ajung in situatia de astazi. Am facut cumparaturi din[ editat],si dupa mi-a ... (vezi toată discuția)