avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 555 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii contabile şi ... Achiziţii şi livrări ... Recuperare Tva Germania
Discuție deschisă în Achiziţii şi livrări intracomunitare

Recuperare Tva Germania

Buna seara,

Va rog sa ma ajutati urmatorul caz:
O SC din Romania, platitoare de Tva, inreistrata in ROI a achizitionat un autoturism nou din Germania. Neavand incredere in societaeta romaneasca, furnizorul german a facturat cu Tva.Tva a fost recuperat ulterior. Mentionez ca autoturismul este utilizat in cadrul societatii de o persoana din conducere.

Va rog sa ma ajutati cu tratamentul fiscal care trebuie aplicat in acest caz.
Multumesc
Ultima modificare: Vineri, 13 Decembrie 2013
STO_RO, utilizator
Cel mai recent răspuns: STO_RO , utilizator 17:38, 14 Decembrie 2013
Buna seara,
Ce anume doriti sa intrebati? Puteti fi mai explicit?
Scuzati ca nu am fost mai explicita.Din dicutiile purtate cu unii colegi, am inteles ca 50% din valoarea tva-ului recuperat se va impozita, deoarece masina este utilizata de o persoana din conducere.Este corect?Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Achizitie autoturism nou germania - dubla impozitare Iuliann Iuliann Buna seara, Am achizitionat din Germania un autoturism nou platind si TVA-ul la acesta. Dealer-ul nu m-a avertizat de problema cu plata TVA-ului in tara de ... (vezi toată discuția)
Problema tva la achizitionarea autoturismului ileanahuzuru ileanahuzuru Buna ziua, O firma platitoare de tva, inregistrata in ROI, a achizitionat un autoturism din germania si l-am vandut in franta, acest autoturism nu a intrat la ... (vezi toată discuția)
Achizitie intracomunitara-declaratia 390 mary_catalina mary_catalina Buna seara, Va rog frumos sa ma ajutati cu niste indrumari in privinta achizitiilor intracomunitare. O SC inreg. in ROI, cod valid de TVA primeste o ... (vezi toată discuția)