avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 544 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Prescriererea indemnizatiei pentru cresterea copilului
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Prescriererea indemnizatiei pentru cresterea copilului

(1)Începând cu data de 1 ianuarie 2011, persoanele care, în ultimul an anterior datei naşterii copilului, au realizat timp de 12 luni venituri din salarii(...), pot beneficia opţional de următoarele drepturi:
a)concediu pentru creşterea copilului în vârstă de până la un an, precum şi de o indemnizaţie lunară;
b)concediu pentru creşterea copilului în vârstă de până la 2 ani, precum şi de o indemnizaţie lunară.
(2)Indemnizaţia lunară prevăzută la alin. (1) lit. a) se stabileşte în cuantum de 75% din media veniturilor nete realizate pe ultimele 12 luni şi nu poate fi mai mică de 600 lei şi nici mai mare de 3.400 lei.
(3)Indemnizaţia lunară prevăzută la alin. (1) lit. b) se stabileşte în cuantum de 75% din media veniturilor nete realizate pe ultimele 12 luni şi nu poate fi mai mică de 600 lei şi nici mai mare de 1.200 lei.

1. O persoana castiga in instanta un salariu net marit cu 50 %.
2. Pentru restantele salariale platite conform ordonantelor privind reesalonarea se retine impozit.
3. Are dreptul persoana respectiva sa solicite diferenta dintre 'cei 75%' calculati potrivit salariului marit cu 50 la suta pe ultimele 12 luni?
4.In aceasta situatie dreptul se prescrie dupa 3 de la data de la care unitatea bugetara a inceput sa platesca restantele salariale?
- in primul an se plateste 5%;
- al doilea an - 10%.....si tot asa


Ultima modificare: Sâmbătă, 14 Decembrie 2013
Radamante, utilizator
Cel mai recent răspuns: Radamante , utilizator 19:44, 14 Decembrie 2013
Termenul de prescriptie incepe sa curga de la data pronuntarii hotararii judecatoresti si nu de la data platii esalonate a drepturilor stabilite prin hotarare.
Asadar daca au trecut 3 ani de la data pronuntarii Tribunalului nu se mai poate face nimic.....Sau e vorba de Curtea de Apel? Astfel de drepturi sunt supuse reesalaonarilor?
Nu sunt supuse reesalonarilor aceste drepturi.

Hotararea cand s-a pronuntat?
Hotararea e din 2011....vad ca nu merge " site-ul" Tribunalului sa aflu si data exacta
Pai in 2014 ar expira termenul de prescriptie.

Alte discuții în legătură

Cum se calculeaza indemnizatia pentru cresterea copilului? vasileionica27 vasileionica27 Cum se calculeaza indemnizatia pentru cresterea copilului, daca optez pentru concediul pentru cresterea copilului in varsta de pana la 1 an??? Mentionez ca ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie ccc eu1983 eu1983 Buna ziua , Va rog sa ma lamuriti daca urmatoarea afirmatie este reala, este spusa de un angajat al Serviciului Alocatii si Indemnizatii : daca optezi la ... (vezi toată discuția)
Cuantumul indemnizatiei pentru cresterea copilului in 2011-2012 si legislatia aplicabila bogdan_andrei_s bogdan_andrei_s buna ziua.as dori si eu sa stiu care este noua lege privind indemnizatia de crestere copil in prezent.sotia mea va naste in ianuarie 2012 si vroiam sa stiu ... (vezi toată discuția)