avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 994 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Cum cumpar un teren din proprietatea statului
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Cum cumpar un teren din proprietatea statului

Buna ziua,as avea si eu niste nelamuriri daca ma puteti ajuta
In anul 2010 sotul meu a facut cu bunica lui un contract de vanzare-cumparare cu uzufruct viager...bunica sotului locuieste pe un teren care se afla in proprietatea statului roman din anul 1964 si-a construit aici o casa din 2 camera si o bucatarie..eu si sotul locuim cu dansa si am fost de curand la primarie sa clarificam situatia terenului deoarece vrem sa marim casa, sa construim o mansarda si in extrasul cf apare ca terenul de 1000mp este in proprietatea statului. Tin sa mentionez ca impozitul a fost platit din 1964 pana in prezent, suntem cu toate taxele la zi.Cum ar putea sotul meu sa intre in posesia terenului?De la primarie ne trimit de la un ghiseu la altul si nu ne da nimeni un raspuns exact. Trebuie cumparat terenul respectiv?As putea obtine o autorizatie de constructie daca nu clarific situatia terenului sau risc sa imi demoleze casa?Cum se procedeaza cu legea din 1991?Cei de la primarie mi-au spus k au foarte multe dosare cu cereri de cumparare a terenurilor din proprietatea statului,nesolutionate si care dureaza foarte mult. Cum as putea achizitiona acest teren?
Va rog sa ma ajutati!
Multumesc anticipat!
Ultima modificare: Sâmbătă, 14 Decembrie 2013
fola_paula, utilizator
Cel mai recent răspuns: Alexandrina Mihai , 22:22, 15 Decembrie 2013
Puteti solutiona cerand primariei sa va concesioneze terenul pentru constructie.
Din ce spuneti nu reiese care ar fi regimul juridic al terenului, ce act face ca sa fie al statului, ce decret.
Solicitati situatia juridica a terenului respectiv si un istoric de rol fiscal de la primarie, si se mai poate solicita si un extras din Registrul agricol pentru a vedea daca este sau nu in proprietatea statului.
Nu cunosc prevederile din actele bunicilor dar este posibil sa fie alt regim juridic.
Este situat in zona urbana sau rurala?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intabulare casa - schimbare destinatie (?) pfiszter pfiszter Buna ziua Am urmatoarea problema, si as aprecia foarte mult un raspuns util. Voi relata toata istoria, ca sa fie cat se poate de clar: In anul 1993, ... (vezi toată discuția)
Cerere catre primarie de concesionare a unui teren adrian73 adrian73 Buna seara, am un teren si o casa intr-o comuna din Ardeal. Casa si terenul aferent sunt cumparate prin act de VC de la bunicii sotiei cu drept de intretinere. ... (vezi toată discuția)
Teren uzucapiune alina elena alina elena Buna ziua.Va rog sa ma ajutati cu o consultaie juridica privind un teren.Bunicii mei au cumparat un teren de 1000mp, pe care au construit o casa cu etaj in ... (vezi toată discuția)