avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1345 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Ipoteca pusa de asociatia de proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Ipoteca pusa de asociatia de proprietari

am o datorie la intretinere pentru care sunt data in judecata prima instanta este pe 2 februarie. am gasit in cutia postala acum cateva zile o comunicare de la oficiul de cadastru si publicitate imobiliara. in care scrie ca administratora a introdus o cerere si ca acesta dispuna dreptul de ipoteca in valoare de suma respectiva asupra imobilului.
va rog frumos sa imi explicati despre ce inseamna aceasta ipoteca pentru ca doamna prestedinta spune ca ea nu stie sa intreb administratora . pe care inca nu am gasit-o . mentionez ca pe mine nu ma anuntat nimeni despre aceasta
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 22:04, 22 Decembrie 2013
Pentru urgentarea solutionarii, incheiati angajament de plata cu asociatia de proprietari
Copie dupa angajament il depuneti la arhiva instantei care va dispune suspendarea cauzei
multumesc frumos pt raspunsuri. o sa propun asociatiei , sper sa si accepte . o zi frumoasa
Este vremea spovedaniei! Trebuie sa dati cateva detalii, pentru a va piutea ajuta cineva, dar, imediat! Nu aveti mult timp! care este datoria dumneavoastra? V-a anuntat cineva ca veti fi actionata IN JUSTITIE? Ca intre vecini, caci, oameni sunt, v-[au spus? Stiti ca dupa 3 luni de neplata va pot da in judecata? Aveti restante pe lista? Ati avut motive serioase sa nu platiti? S-a intamplat sa cererti ceva, sa faceti contestatii care nu au fost luate in consideratie? Stiti ca trebuie sa faceti contestatie la 5 zile de la afisarea listei, dar sa aveti si dlovada ca ati contestat? Semntura presedinte, sau confirmare de primire semnata? Daca nu, nu este bine. Stiti ca la contestatii se raspunde in 10 zile (dar asta nu se respecta si nu se penalizeaza)?
Stiti ca la 45 zile dupa semnalarea ABUZULUI daca nu ii dati in judecata ati gresit si ei vor fi in avantaj? (asa se discuta in justitie)
Daca dimpotriva, nu aveti motive, gasiti bani, rugati sa fiti ajutat/a de vecini, persoane binevoitoare, sa aveti o discutie amiabila cu presedintele si comitetul executiv, poate va accepta si plata in rate, 2-3, cu angajament de care sa va tineti, Asociatia nu plateste taxe judiciare (sa tot faci ;procese!), dar dv. veti plati serios! Este un sfat practic, nu va doresc sa ma cautati peste 1-2 ani sa imi spuneti ca am avut dreptate. Succes.
courvoisier a scris:
Stiti ca trebuie sa faceti contestatie la 5 zile de la afisarea listei, dar sa aveti si dlovada ca ati contestat? Semntura presedinte, sau confirmare de primire semnata? Daca nu, nu este bine. Stiti ca la contestatii se raspunde in 10 zile (dar asta nu se respecta si nu se penalizeaza)?
Stiti ca la 45 zile dupa semnalarea ABUZULUI daca nu ii dati in judecata ati gresit si ei vor fi in avantaj? (asa se discuta in justitie)

Am reluat partea gresita a mesajului dumneavoastra pentru a nu duce in eroare cititorii.
Contestarea sumelor de pe lista de plata se poate face conf HG 1588/2007 art. 12, in termen de 10 zile de la afisare si nu 5 zile cum afirmati.
Apoi presedintele este obligat sa raspunda in termen de maxim 7 zile si nu 10 zile.
In legislatie se prevede contestarea in instanta in maxim 45 de zile a unei hotarari luate in adunarea generala si nu a unui abuz facut de cineva in asociatie.

Cred ca datoria mea fata de semeni este sa ii ajut sa nu fie pagubiti! Nu 5 si nu 10 zile sunt importante. Am propus doamnei o solutie care NU O COSTA! Sa vorbeasca cu vecinii- ca le zice administrator/ presedinte/dnul X sau dna Y, sa stabileasca un dialog OMENESC, nu de la autoritate la simplu cetatean/ locatar/proprietar/chirias! Nu cred ca noi, oamenii am pierdut capacitatea de a ne intelege! Prin viu grai! Daca doamna nu a fost avertizata, este o culpa! daca i s-a spus dar nu a raspuns corespunzator, este alta culpa. Doar ca promotorii sunt schimbati! Stergeti si acest mesaj?! Sa nu poata beneficia de singura solutie GRATUITA?
Ma angajez sa ii sustin cauza! Gratis!
De ce sa mergem direct la servicii PLATITE? Nu este suficient ca va plati penalizari? Este aproape Craciun!

Alte discuții în legătură

Esalonarea restantei bogdan198415 bogdan198415 Am o datorie la intretinere de 6500 de lei si as vrea sa fac un angajament de plata catre asociatia de locatari pentru a plati aceasta suma.Problema este ca ... (vezi toată discuția)
Restanta intretinere Pistruiatu Pistruiatu Buna ziua, Ieri am primit o somatie de la asociatia de proprietari ca nu mi-am achitat suma de 1.129,48 Ron reprezetand lunile februarie-mai si mi-au spus ca ... (vezi toată discuția)
Citatie tribunal virginia1 virginia1 am mai scris despre problema mea,dar acum as mai cere un sfat daca cineva poate sa ma lamureasca:saptamina trecuta am vorbit cu consilierul juridic de la ... (vezi toată discuția)