salutare la toata lumea,
am si eu o nelamurire in legatura cu un contract de vanzare cumparare cu clauza de intretine. Pe durata derularii contractului batrana in cauza ce obligatii are?( ma refer la faptul daca poate lua unele decizii fara a avea acordul nostru ? legea ii permite sa inchirieze apartamentul fara ca noi sa stim? se poate rezilia contractul daca batrana ne datoreaza o anume suma de bani aproximativ +- 50% din valoarea apartamentului? sau rezilierea contractului se face doar in momentul in care suma datorata se stinge?
multumesc anticipat!
Adica uzufructuarul are dreptul de a se folosi de lucru si de a-i culege fructele - inclusiv cele civile, adica ...chirii.
Deci, uzufructuarul poate inchiria.
De altfel exista si un text expres in c. civ., dar mi-e lene sa-l caut si am recurs la o explicatie logica.
...in principiu ma decar de acord cu cele afirmate mai sus...insa e cazul sa nuantam putin...adica, obligatia de intretinere se executa de principiu la domiciliul intretinutului adica in imobilul in care acesta si-a rezervat uzufructul...daca imobilul se inchiriaza unui tert intretinatorii se vad in imposibilitate de a acorda intretinere si atunci asta duce la incalcarea contractului...
Camin de batrani
ppetruta
Buna ziua,
am urmatoare situatie, am o batrana in intretinere care vrea sa-mi lase mostenire apartamentul, ma intereseaza ce se intampla cu apartamentul in ... (vezi toată discuția)
Uzufruct viager
liviu25
ce inseamna exact contract vanzare-cumparare cu UZUFRUCT VIAGER,k m am dus la politie sa mi skimb buletinu,si trebuia sa ii aduc pe ai mei,sa dea declaratia de ... (vezi toată discuția)