avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 414 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire, gasire succesibili
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire, gasire succesibili

Buna ziua
Fratele meu a murit pe 25 oct 2013. Suntem frati uterini. La nasterea fratelui meu care este mai mare cu 10 ani decat mine, mama noastra era casatorita cu tatal lui, deci avea numele tatalui lui. Au divortat si s-a recasatorit cu tatal meu, deci eu am numele tatalui meu. Mama noastra a divortat si de tatal meu, revenind la numele dinainte de casatorie (adica de domnisoara), nume cu care a si decedat. Tatal fratelui meu e si el decedat. Eu nu stiu cand si unde au divortat mama si tatal lui. Tatal lui s-a recasatorit si a mai facut o fata, cu care fratele meu nu a tinut legatura, deoarece in momentul nasterii fetei sau mai inainte, fratele meu a fost trimis la casa de copii. Eu nu am vazut-o decat o singura data, la nunta fratelui acum 30 ani. Fratele meu la momentul decesului era necasatorit si fara copii. Toate acestea fiind expuse, spuneti-mi va rog cum demonstrez ca sunt fratele lui si cum reusesc sa dau de sora lui, despre care stiu doar vag numele mic, sau cat este termenul de aparitie a ei pentru a demara succesiunea. Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 13:56, 16 Decembrie 2013
Pentru dovada va trebuie doar actele de stare civila ale dv. si fratelui. In principiu, depinde daca mama avea CNP etc.
Ar trebui sa ajunga actele de nastere (certificatele sau extrase de uz oficial), actul de deces al fratelui si actele mamei ar fi de ajuor, acelea care arata evolutia starii civile a ei: divort, reluare nume etc. dar le puteti gasi intr-un extras de uz oficial al actului ei de nastere. Tot in principiu, ca nu toate hotararile de divort se notau asa cum trebuia.

Privitor la sora, la inmormantare nu a fost? Prietenii si rudele n-au venit, sa-i intrebati de ea?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună seara! am fost să dezbat o succesiune în urma decesului ... mariana04051964 mariana04051964 Bună seara! Am fost să dezbat o succesiune în urma decesului fratelui meu,și dna notar mi-a spus că trebuie să merg în instanță pt a dovedi că mama ... (vezi toată discuția)
Lipsa act vocatie succesorala vanessasabina vanessasabina Buna seara, Unchiul meu, fratele mamei mele a decedat recent. Nu avea copiii si era divortat de cca 30 ani;era nascut in 1934. Bunicii mei sunt ... (vezi toată discuția)
Mostenire mayacrisan mayacrisan Buna as dori sa aflu actele necesare pentru a dovedi calitatea de mostenitor dupa mama mea : sunt o femeie divortata, eu am toate actelede stare civila, dar ... (vezi toată discuția)