avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 740 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Factura externa in lei
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Factura externa in lei

Va rog sa ma ajutati cu o informatie, respectiv care este baza legala care reglementeaza posibilitatea de a emite o factura externa la export in Turcia, in lei. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Ioan Petru Butariu , Contabil 11:11, 17 Decembrie 2013
Cod fiscal: Art 155

(22) Sumele indicate pe factură se pot exprima în orice monedă cu condiția ca valoarea TVA colectată să fie exprimată în lei. În situaţia în care valoarea taxei colectate este exprimată într-o altă monedă, aceasta va fi convertită în lei utilizând cursul de schimb prevăzut la art. 139^1.

Norme metodologice

75. Baza de impozitare poate fi înscrisă în valută, dar, dacă operaţiunea nu este scutită de taxă, suma taxei trebuie înscrisă şi în lei. Pentru înregistrarea în jurnalele de vânzări, baza impozabilă va fi convertită în lei, utilizând cursul de schimb prevăzut la art. 139^1 din Codul fiscal.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Factura export ellinia ellinia Buna ziua! Am de factura unei societati care nu este in UE, prestari servicii. Se considera export si nu se factureaza cu TVA, nu? Nici nu colectez TVA, ... (vezi toată discuția)
Facturare tiku1985 tiku1985 Buna ziua, Vreau sa facturez prestari de servici catre o firma din UE, valoarea contractului este de 500 Eu, cursul de schimb 4.263, ok m-am inregistrat in ... (vezi toată discuția)
Pentru persoane juridice straine se factureaza in lei sau euro? slk268 slk268 O pensiune agroturistica , pentru cazarea persoanelor juridice straine este obligata sa emita factura in euro ? in lei este corect? (vezi toată discuția)