avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 807 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Greseala pe casa de marcat - PFA
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Greseala pe casa de marcat - PFA

Cum se procedeaza in cazul unei greseli pe casa de marcat? Adica un produs care costa 30 lei a fost inregistrat, din greseala, pe casa de marcat cu 130 de lei? Am inteles ca se face un proces verbal de catre titularul PFA-ului si se inregistreaza in RJIP suma corecta, chiar daca pe bonul din ziua respectiva suma este cu 100 de lei mai mare...
V-as ruga sa ma lamuriti...
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 18:53, 18 Decembrie 2013
La baza anularii bonului fiscal va sta:
a) Sesizarea persoanei care a efectuat gresit operatiunea, de forma:

Sesizare
Nr. … /data
Subsemnata ......., CNP………................…….., angajata in functia de lucrator comercial la pfa ....., activand la punctul de lucru situat in Centrul comercial …………….. aduc la cunostinta departamentului financiar-contabil urmatoarele:
- in data de ........., la ora ....., am emis bonul fiscal nr. .......in valoare de 1.500 de lei;
- deoarece suma de pe bonul mentionat a fost tastata gresit am emis pentru operatiunea de vanzare
bonul fiscal nr. ......., in valoare de 1.000 de lei - valoarea reala a vanzarii.
Data Semnatura

b) Decizia scrisa a contabilului-sef, de forma:

Decizie

Nr. … /data
In baza sesizarii nr. … /data..... si a verificarii realitatii celor declarate in respectiva sesizare, departamentul financiar-contabil decide anularea bonului fiscal nr. ,,,,,,, in valoare de 1.500 lei, emis in data de ......... la ora 12.45.
Data Semnatura si stampila

Informatii luate de la adresa [ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tastare bon fiscal eronat ADRIANA-MIHAELA ADRIANA-MIHAELA va rog sa-mi spuneti si mie, in cazul in care am un PFA -cu punct de lucru, din greseala am tastat eronat un bon fiscal pe casa de marcat . ce solutie am ca sa ... (vezi toată discuția)
O greseala la casa fiscala gicubutnaru gicubutnaru Va rog mult sa ma ajutati intr-o problema: Sint vinzator,am introdus in casa fiscala o suma(21),dupa care a urmat codul produsului( probabil incorect),mi-a ... (vezi toată discuția)
Bon fiscal marcat ca fiind incasat numerar, dar care a fost incasat prin pos (cu card-ul) Tamara1987 Tamara1987 Buna, Va rog mult sa ma ajutati si pe mine cu un raspuns asupra urmatoarei chestiuni:- am tastat pe casa de marcat un bon fiscal ca fiind incasat numerar, ... (vezi toată discuția)