avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 216 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Sedere ilegala
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Sedere ilegala

Buna ziua!
Sunt cetatean moldovean rezident in Romania in baza unui permis de sedere care mi-a fost eliberat pentru studii.
Am repetat un an si anul acesta am revenit la statutul de bugetar.Din pacate a fost o procedura de durata.
In timpul acesta mi-a expirat permisul de sedere si nu am depus fiindca inca nu eram la buget si trebuia sa platesc taxa consulara 120E.
Cand am mers la Oficiul pentru Imigrari mi-au facut proces-verbal contraventia fiind Sedere ilegala 49 de zile.
Intrebarea mea e urmatoarea:
Se rezuma la amenda sau e posibila si interdictia de a intra in tara si altele.
Avand in vedere ca sunt anul 3 mi-e foarte frica sa nu ma trimita acasa.
Va multumesc si imi cer scuze daca sunt prostii ce zic eu, dar mi-e frica de consecinte.
Astept raspunsurile dumneavoastra
Ultima modificare: Miercuri, 18 Decembrie 2013
dalban, utilizator
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 18:04, 18 Decembrie 2013
am uitat sa mentionez ca in procesul verbal au scris asa:
faptele comise sunt prevazute de art 134-2 din OUG 194/2002 si sanctionat de articolul 135-e-ii
Cand am mers la Oficiul pentru Imigrari mi-au facut proces-verbal contraventia fiind Sedere ilegala 49 de zile.

Daca am inteles bine mesajul - ca v-a fost aplicata amenda cand ati mers sa depuneti documentele pentru prelungirea permisului de sedere - asta este singura sanctiune.
Ati inteles corect.Intrebarea mea era daca pot urma actiuni in instanta de revocare a permisului sau altceva.
Sau daca platesc amenda scap de toate problemele cu permisul de sedere?
Sunteti din republica prietena Moldova, sunteti student... :) Nu cred ca va urma asa ceva. Plus ca decizia de returnare sau interdictia de intrare v-ar fi fost comunicata odata cu amenda, asa ar fi normal.
Nu cred ca va fi cazul insa da, se pot contesta in instanta oricare din aceste masuri.
Platiti imediat amenda si duceti dovada platii la Inspectoratul de Imigrari unde ati depus actele.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua. am angajat un cetatean din republica moldova pe o ... SERVIZI ASSOCIATI SERVIZI ASSOCIATI Buna ziua. Am angajat un cetatean din Republica Moldova pe o perioada de 4 luni, respectiv de la 01.09.2021 pana 31.12.2021 conform Legii 200/10.09.2020, in ... (vezi toată discuția)
Permis de sedere de lunga durata in romania Alesika Alesika Buna seara!!! Sunt ceteteana a Republicii Moldova casatorita cu cetatean roman si ma aflu pe teritoriul Romaniei cu viza...am depus actele pentru obtinerea ... (vezi toată discuția)
Dreptul la libera circulatie in romania ro280988 ro280988 Buna seara. V-as ruga sa-mi oferiti un sfat la urmatoarea speta. Domnul X, cetatean tunisian, pleaca in Germania, unde obtine un permis de sedere pentru ... (vezi toată discuția)