avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 606 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Intrebare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Intrebare

Daca pachetul salarial negociat contine si tichete de masa,(lucru prevazut in CIM),angajatorul poate renunta la acordarea acestora fara a informa salariatul?Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Avocat FLORENTINA ALBU , Avocat 22:45, 7 Aprilie 2009
Angajatorul nu poate sa nu acorde unilateral tichete de masa din moment ce acest beneficiu este mentionat in contractul de munca.
Cand si cum sa se sesizeze sotul meu in legatura cu tichetele de masa neprimite?
Legea nu prevede obligativitatea acordarii de tichete de masa, prin urmare angajatorul poate renunta la acordarea acestora.
Daca aceasta obligatie este prevazuta in CIM, se poate adresa ITM cu o sesizare, iar ulterior, daca nu se rezolva asa, se poate adresa tribunalului pe raza caruia isi are domiciliul cu o cerere de chemare in judecata.
Este drept ca in codul muncii,am citit,ca modificari ale CIM,salariul, in speta,nu pot fi facute decat cu acordul salariatului.Intrebarea care se pune este:pachet salarial cuprinzand tichete de masa poate fi asimilat cuvantului salariu asa cum e prevazut in codul muncii???

Alte discuții în legătură

Tichete de masa Ank27 Ank27 Cate tichete de masa ar trebui sa primeasca un salariat cu norma de 4 ore pe zi?Primeste la fel ca salariatii cu 8h/zi sau se reduce numarul la ... (vezi toată discuția)
Tichete de masa edusa edusa DACA SUNT ANGAJAT CU 4 ORE DE CATE TICHETE BENEFICIEZ? (vezi toată discuția)
Legea sporurilor DORISCT DORISCT Sunt interesat in mod direct despre tot ceea ce cuprinde LEGEA SPORURILOR ,SCHIMBAREA NORMELOR MUNCII IN CE MOD SI DE CATRE CINE SINT AUTORIZATE SCHIMBAREA SAU ... (vezi toată discuția)