avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 498 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe profit Microintreprindere sau 16% impozit?
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe profit

Microintreprindere sau 16% impozit?

Buna ziua


Am infiintat o societate in 2011 cu principalul cod caen 7112-activitati de inginerie si consultanta tehnica legata de aceasta



In anul 2012 am inceput activitatea adica am incheiat doua contracte si am platit impozit pe profit de 16%.In 2013 la inceput contabilii mei la acea vreme au zis ca Anaf-ul ma trece obligatoriu la microintreprindere ca nu am cifra de afaceri mai mare de 65000 de eur.



Acum ceva vreme un coleg imi zice ca nu e normal ca eu sa fiu microintreprindere ca fac "consultanta"



Am tot citit pe forumuri si aceasta consultanta inteleg ramane la latitudinea celor ca re fac controale din cadrul ANAF



In contractul meu apare la obiectul contractului : "activitate de prestari servicii de asistenta tehnica ,supervizare si urmarire de lucrari de mentenanta pe parte de instalatii" intr-o anumita cladire



Acuma nu stiu cum sa procedez



Noul meu contabil zice ca daca ma duc la ANAF ma amendeaza dar eu nu sunt convins ca eu ma incadrez la categoria de firme de consultanta deoarece acest cuvint consultanta nu apare in contract

Cel mai recent răspuns: CONTABIUM , Contabil 13:45, 25 Decembrie 2013
Buna ziua,

Analiza incadrarii in categoria veniturilor din consultanta se face pe baza contractelor si nu a obiectului de activitate.
Daca puteti demonstra cu ajutorul contractelor si a altor documente relevante ca ceea ce prestati nu este consultanta, nu veti avea nici o problema in acest sens.

Numai bine

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Microintrprindere sau 16% impozit claudiustan claudiustan Am infiintat o societate in 2011 cu principalul cod caen 7112-activitati de inginerie si consultanta tehnica legata de aceasta In anul 2012 am inceput ... (vezi toată discuția)
Cod caen 7112 se incadreaza la microintreprinderi cu impozitare 3%? dirvatoma dirvatoma Codul CAEN 7112 poate fi obiect principal de activitate pentru o microintreprindere cu impozitare 3%, daca eu desfasor doar activitati de ... (vezi toată discuția)
Microintreprindere sau nu? SC Ab Initio SRL SC Ab Initio SRL Buna ziua, Detin o mica firma, suntem angajati doar eu si contabila. Obectul firmei este zic eu, de consultanta, in conditiile in care in ziua de azi, ... (vezi toată discuția)