Am avut placerea ca dupa vreo 3 saptamani de asteptat acceptul de plata sa primesc in schimb o scrisoare prin care compania se absolva de plata daunelor.
Citez "In urma investigatiilor desfasurate s-a constatat faptul ca accidentul a avut loc in cu totul alte conditii si in cu totul alta locatie decat cele declarate"
Dupa care incheie amiabil instiintandu-ma ca isi rezerva dreptul de a sesiza organele de cercetare penala, blah blah art.215 C.penal, art.290 C.pen, art. 291 C.Pen, art. 292 C.pen :frantic:
Persoana vinovata de producerea accidentului nu a primit asa o scrisoare.
Care a cel mai bun unghi de abordare a acestei situatii?
Pe de o parte as merge sa il ciocanesc un pic pe agent, care in tot acest timp ma aburea ca el nu stie nimica, dar totul e ok...
Pe de alta parte i-as zice ca mi-a adus acuze nefondate, si ca mi-a atacat integritatea, in masura in care ma acuza de lucruri pe care nu le-a probat in prealabil si daca e atat de sigur pe el sa inainteze catre parchet o plangere penala impotriva mea pentru tentativa de frauda, caci altfel refuzul lor de plata a dosarului este nefondat, ori daca nu inainteaza aceasta plangere se pun in postura de tainuitori ai unei infractiuni!
Faptul ca accidentul a fost declarat pe data de 20, luna trecuta si eu abia azi am aflat ca ei refuza plata ma ajuta cu ceva?
As prefera sa iau masina cat mai repede, ca si asa mi-am facut terci tot programul.
Pot ridica masina de la service legal? Pana la urma e vina lor ca au dat drumul la reparatie fara sa primeasca acceptul de la partenerul lor, nu vad de ce ar sechestra bunul meu personal.
Din cele relatate se intelege ca masina dvs a fost implicate intr-un accident rutier produs de o alta persoana si ca ati primit o scrisoare de la firma de asigurare care a descoperit ca accidental a fost produs in alt mod decat cel decalarat de soferul vinovat?! Si ca v-au sechestrat masina in service pana se rezolva problema?!
Daca asa este, atunci aveti doua posibilitati: fie lasati masina acolo pana la repararea ei si toate cheltuielile effectuate in aceasta perioada cu deplasarile (dovedite cu bonuri fiscal peco si/sau chitante taxi, plus martori) le puteti solicita de la soferul vinovat pe cale judecatoreasca, fie sa reparati masina pe cheltuiala dvs si ulterior sa imputati cheltuielile soferului vinovat si societatii de asigurare a acestuia.
Pana la solutuonarea unui astfel de caz de catre politia rutiera va trece prea mult timp, iar service-ul nu va elibereaza masina atata timp cat nu incaseaza facture de reparatii....bafta!
Problema dvs. trebuie analizata sub doua aspecte:
1. dvs. in relatia cu service-ul care a efectuat reparatia;
2 dvs. in relatia cu asiguratorul RCA a celui vinovat.
La primul punct, va trebui sa vedeti actele incheiate cu service-ul si ce s-a semnat de catre asigurator.Totodata, si ce ati semnat dvs. cu ei. Daca asiguratorul a refuzat acordarea despagubirii catre dvs. si, implicit si plata reparatiilor efectuate de service, atunci e mai simplu pentru ei sa se prevaleze de dreptul de retentie, adica de retinerea masinii pana la plata reparatiilor.
La al doilea punct, asiguratorul are stabilit de lege un termen de trei luni in care poate sa efectueze propriile investigatii asupra modului cum s-a produs accidentul si sa va faca sau nu o oferta de despagubire. Daca a refuzat plata despagubirii pe cale amiabila, atunci va ramine calea instantei de judecata.
Neachitare daune auto
pmeli
Solicit ajutorul Dvs intr-o problema. Acum cateva luni am avut un accident unde nu eram vinovat si asigurarea celuilat sofer mi-a reparat masina. Acum dupa 6 ... (vezi toată discuția)