avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 881 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... Declaratie neinvocare drept exlusiv asupra marcii
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

Declaratie neinvocare drept exlusiv asupra marcii

Am primit azi o notificare prin care trebuie sa declar dreptul de neexclusivitate pentru 2 cuvinte comune ce faceau parte din marca mea combinata (cu imagine). Prin umrare ar ramane doar un cuvant cu drept exclusiv.
Intrebare: ce se va intampla dupa ce voi da acea declaratie de neexclusivitate? Cum va ramene imaginea? Imi vor admite doar cuvantul original? Resping imagine sau cum e?
Cel mai recent răspuns: Alexandru` , utilizator 10:16, 24 Decembrie 2013
Marca va ramane asa cum ati depus-o la OSIM (cu imagine si cuvinte). Insa nu veti avea protectie pentru acele doua cuvinte pentru care vi se cere sa dati declaratia (disclaimer).
Multumesc frumos. Deja am trimis declaratia. Interesant ei dau raspuns dupa ce primesc declaratia sau dupa ce expira aceste 2 luni ?
Decizia OSIM privind inregistrarea sau neinregistrarea marcii o veti primi la finalul procedurii de inregistrare (asadar, dupa ce trece perioada opozitiilor si se face examinarea de fond de catre OSIM).
pai au trecut deja 6 luni de asteptare si foarte punctual la expirarea acestui termen mi-au trimis o notificare in care mi-au acordat inca 2 luni pt a trimite acea delcratie, si ma intrebam daca ei vor actiona pozitiv sau negativ dupa aceste 2 luni sau in cel mai scurt timp de la primirea declaratiei mele.
In scurt timp dupa primirea declaratiei dvs examinatorul dosarului va lua decizia de admitere la inregistrare. Aceasta va va fi expediata la adresa din dosar insa probabil va mai sura ceva timp pana o veti primi luand in considerare perioada sarbatorilor. Puteti verifica statusul marcii dvs pe site-ul OSIM urmarind schimbarea acestuia in "Decizie admitere la inregistrare". Mult succes!

Alte discuții în legătură

Marca inregistrata ela73 ela73 Buna ziua! Am si eu cateva intrebari ... daca puteti sa imi raspundeti. Situatia este reala, dar voi folosi pentru moment, un exemplu similar. Exista la ... (vezi toată discuția)
Contestatie refuz provizoriu marca LIDEEA office LIDEEA office Am primit un aviz de refuz provizoriu pt inregistrarea unei marci ( compusa dintr un element grafic color si un element verbal, care contine terminatia.eu) pe ... (vezi toată discuția)
Înregistrarea unei marci comerciale cãreia i se opune o marca internaționala de prestigiu - solutii? AnneMary74 AnneMary74 Buna ziua, Supun atentiei dumneavoastra, cu rugamintea de a-mi da un sfat, urmatoarea problema: Acum cativa ani, o editura de presa a realizat o revista B2B ... (vezi toată discuția)