avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 286 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... contestatie refuz provizoriu marca
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

contestatie refuz provizoriu marca

Am primit un aviz de refuz provizoriu pt inregistrarea unei marci ( compusa dintr un element grafic color si un element verbal, care contine terminatia.eu) pe urmatorul motiv:
"Partea verbala inclusa in marca dvs este lipsita de distinctivitate fiind receptionata de catre consumatori ca un simplu site si nu ca o marca un semn capabil sa deosebeasca produsele, serviciile solicitate de dvs de altele identice si similare ale concurentei"
Precizam ca utilizam de 1 an de zile marca si este deja recunoscuta de partenerii si clientii nostri. Particula "eu" din final sugereaza dimensiunea europeana si nu un site. In acelasi timp semnul grafic este distinctiv si depaseste limitele unui site.
Are cineva experienta in contestarea unor astfel de refuzuri? Va multumim.
Cel mai recent răspuns: Mioara Radulescu , Consultant proprietate industriala 17:31, 19 Iunie 2011
Buna ziua,

Puteti sa precizati articolele pentru care vi s-a emis avizul de refuz?
In mod normal, la o marca combinata, cand elementul verbal e nedistinctiv se poate face o declaratie de neexclusivitate (un disclaimer).
Astept detalii.
Mult succes in continuare.
Buna ziua,

Avizul este numai provizoriu sau definitiv? Ca si colega, va rog precizati temeiul legal de respingere. Si atentie la termenul de raspuns...
Daca s-a invocat , precum ati spus, lipsa de distinctivitate, aveti in vedere ca distinctivitatea se poate "capata" si prin utilizarea marcii.
Puteti demonstra cat de cat un anumit grad de cunoastere din partea publicului caruia va adresati prin acea marca?
Cititi cu atentie legea si regulamentul marcilor art. care se refera la acest aspect.

Cele bune!
Si parerea mea este sa declarati in scris la OSIM ca nu doriti exclusivitate pentru elementul ".eu" si depuneti documente in copie din care sa rezulte ca inainte de depunerea cererii de inregistrare ati folosit marca astfel cum este redata in cererea depusa si ca fata de clientii dumneavoastra ea este astfel recunoscuta, In ce priveste didtinctivitatea veti argumenta ca elementul figurativ este elementul dominant al marcii, care nu are nici o legatura cu sugerarea unui site de internet.
Revenim cu detalii privind refuzul provizoriu de inregistrare a marcii

- avizul de refuz este provizoriu
- temeiul legal de respingere a cererii de inregistrare este:

Conform Legii nr.84/1998 republicata, marca examinata in baza prevederilor (art.22 alin. 3 pct c) nu poate fi protejata, din urmatoarele motive:
Partea verbala inclusa in marca dvs este lipsita de distinctivitate, fiind receptionata de catre consumator ca un simplu site si nu ca o marca, un semn capabil sa deosebeasca produsele/serviciile solicitate de dvs, de altele identice si similare concurentei.
art. 5 lit.b Marcile care sunt lipsite de caracter distinctiv

Conform notificarii avem in momentul actual doua optiuni, marca poate fi inregistrata cu :
- Declaratia de neinvocare a exclusivitatii pt elementele verbale, conform art.23, alin. 1
- demonstrarea distinctivitatii dobandite, confrom art.5, alin.2

Mentionam ca nu dorim sa inregistram marca cu Declaratia de neinvocare a exclusivitati si intentionam formularea unei contestatii la notificarea primita.

Persoanele cu experienta in domeniul si care sunt interesate sa ne ofere consultanta in rezolvarea acestei probleme va rugam sa ne trimiteti oferta dvs pe adresa de email office@lideea.eu


Buna ziua,
In aceasta faza nu se poate depune contestatie ci numai un punct de vedere. Contestatia este posibila numai dupa primirea decizie de respingere .

Aveti in vedere ca in general, pentru partile nedisctinctive, cum ar fi in cazul de fata, inteleg, .eu, este recomandat sa declarati neexclusivitatea.
In privinta, celuilalt element, depinde cum "suna" in raport cu produsele sau serviciile pe care le determina.
Este putin probabil sa fie acceptata o marca STEJARUL de ex, pentru clasa de materiale lemnoase.

Pentru siguranta, adresati-va unui consilier in proprietate industriala cu experienta.

Cele bune!

Alte discuții în legătură

Respingere provizorie o.s.i.m ContSters454104 ContSters454104 Va rog respectos sa ma sfatuiti ce trebuie sa fac in continuare. AVIZ DE REFUZ PROVIZORIU AL CERERI m 201702820 Ca urmare a examinari de fond in conformitate ... (vezi toată discuția)
Numele unui magazin online madalinvineroiu madalinvineroiu Salutare tuturor! Urmează să îmi deschid un magazin online și am o mică nelămurire, dacă de exemplu numele site-ului și al firmei este \"Meresipere ... (vezi toată discuția)
Oficiul de stat pentru invenþii ºi mãrci - notificare declaraþie drept neexclusiv cosmin8917 cosmin8917 Buna seara! Am intocmit toata documentatia pentru OSIM pt inregistrarea unei marci, iar zilele trecute am primit o notificare prin care imi cere sa fac o ... (vezi toată discuția)