avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 627 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Neplata pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Neplata pensie alimentara

Buna ziua
Din martie de când am divortat fostul sot nu mi-a platit pensia alimentara la copii. Ce trebuie sa fac? Il dau in judecata?








Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 15:33, 22 Decembrie 2013
faceti plangere pa Parchet/ Politie pentru abandon de familie
Aveti 2 posibilitati:
1.- plangere penala pentru savarsirea infractiunii prev art 305 al.1 lit c) c.pen- abandonul de familie, sens in care este necesar sa depuneti plangerea la parchetul caruia i-ar reveni competenta sa judece cauza in fond sau la politie si/sau
2.- executare silita pentru recuperarea pensiei de intretinere restanta, sens in care este necesar sa va adresati unui executor judecatoresc.
Executarea silita este posibila in situatia in care aceasta realizeaza venituri cu forme legale, are bunuri in proprietate sau lichiditati in conturi.
Daca fostul dvs. sot realizeaza venituri fiind angajat cu forme legale si pensia a fost stabilita in cuantum fix, aveti posibilitatea sa formulati o noua actiune de stabilire a pensiei de intretinere in favoarea minorului in functie de venitul net lunar realizat, urmand ca in temeiul hotararii judecatoresti, pensia sa fie poprita direct de angajator.
Daca va aflati in aceasta ultima situatie va fi necesar sa indicati instantei angajatorul si sediul acestuia pentru comunicarea veniturilor.




Ultima modificare: Vineri, 20 Decembrie 2013
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
NU are rost sa mai faceti o alta actiune, mergeti la un executor, daca tatal are bunuri si/sau venituri si depuneti o cerere de executare.
Plangerea penala trebuie folosita cu atentie, poate face mai mult rau decat bine.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie de intretinere ovidar01 ovidar01 buna seara sunt divortat si din casatorie a rezultat un baietel dupa divort baietelul a ramas cu domiciliul stabil la mine sotia mea nu vrea sa plateasca ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara neplatita din 2010 razvanel_razvi11 razvanel_razvi11 buna ziua ma numesc cimpan elena si as dori sa-mi spuneti ce trebuie sa fac , fostul sot de care sunt divortata nu a mai achitat pensia alimentara la copil ... (vezi toată discuția)
Pensia alimentara alexandra12617 alexandra12617 fostul sot nu mia mai dat pensia de 2 luni ce as putea sa fac? (vezi toată discuția)