avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1446 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Inregistrarea platii impozitului pe venit in Registru ...
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Inregistrarea platii impozitului pe venit in Registru Jurnal Incasari si Plati

Buna seara, in cazul unei Intr. Individuale, impozitare sistem real .
Daca Venitul net = total incasari - total plati + total cheltuieli nedeductibile,
pentru un exemplu as dori sa stiu:

Impozit venit 300 lei / platit anticipat pe intregul an, plata trecuta in RJIP dar considerata nedeductibila.

Total incasari = 10.000 lei Total cheltuieli deductibile = 4.700 lei(nu include plata impozit venit)

In RJIP la finalul anului la totalul platilor (col. 7+8) suma trecuta va fi 4.700 lei sau
totalul platilor respectiv 5.000 lei tinand cont ca am trecut si plata cu impozitil pe venit ?
Si care ar fi conform formulei de calcul venitul net obtinut, impozabil ?
Chiar daca pare un calcul simplu as dori totusi sa vad cum se aplica formula in cazul exemplului de mai sus.

Va multumesc .
Ultima modificare: Duminică, 22 Decembrie 2013
cflorin24, utilizator
Cel mai recent răspuns: cflorin24 , utilizator 12:11, 23 Decembrie 2013
Totalul platilor va fi de 5000 lei. Suma de 300 lei reprezentand impozitul pe venit va fi trecuta intr-un document cumulativ,aceasta fiind nedeductibila fiscal.
Venitul net va fi :10000-5000+300 . Deci,cum de altfel ati mentionat,venitul net = total incasari-total plati+ total cheltuieli nedeductibile.
Multumesc mult pentru raspuns.
Sarbatori fericite !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inregistrare plata impozit pe venit si sanatate vali7111 vali7111 Buna ziua. Plata impozitului de 16% pentru veniturile obtinute din activitatea PFA poate fi inregistrata in \"registru pe venituir si plati\"?Dar cei 5,5 % ce ... (vezi toată discuția)
Pfa-comert cu amanuntul-stoc de marfa-calcul impozit ContSters27400 ContSters27400 Buna ziua, Am mare nevoie de ajutor. Sunt PFA cu activitate principala comert cu amanuntul. Eu am gandit calculul impozitului pe venit astfel: Anul N - ... (vezi toată discuția)
Neclaritati in calcularea venitului net ismi3ismi ismi3ismi A.\"52. Venitul net sau pierderea fiscală se calculează astfel: din totalul sumelor încasate, evidenţiate în col. 5, respectiv 6, din Registrul-jurnal de ... (vezi toată discuția)