avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 760 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire

sotia mea are doi copii dintro alta casatorie avem unul impreuna .tatal ei este decedat de vreo 30 de ani traieste doar maicasa .deci maicasa a facut un contract de vinzare cumperare cu cei doi copii din prima casatorie fara sa il intrebe pe al nostrum mentionez ca nu stiu daca sotia mea a semnat ceva in urma cu 30 de ani la moartea tatalui in favoarea lui maicasa .va rog sa imi spuneti daca mai putem face ceva pentru a moi beneficia de ceva si fiul nostrum deci ÿ,bunica, mai traieste si nu locuieste niciunul dintre nepoti cu ea va multumescaticipat
Ultima modificare: Luni, 23 Decembrie 2013
marcel68, utilizator
Cel mai recent răspuns: marcel68 , utilizator 14:36, 27 Decembrie 2013
Bunica nu putea face un act autentic de vanzare-cumparare cu nepotii decat daca s-ar fi dezbatut succesiunea de pe urma bunicului (decedat in urma cu 30 de ani).

Daca succesiunea s-a dezbatut si daca sotia (fiica bunicii!) a renuntat la dreptul ei de mostenire de pe urma tatalui, atunci bunica nu este obligata sa ceara acordul nimanui pentru a putea vinde ce-i apartine.
deci practice nu are importanta ca sa vindut .. la cei doi nepoti fara a fii luat in considerare al treilea sincer sa fiu nu stiu daca sotia mea si maicasa au facut succesiunea in urma cu 30 de ani
Ultima modificare: Luni, 23 Decembrie 2013
marcel68, utilizator
deci ce sa inteleg?daca sotia mea a facut partajul in urma cu 30 de ani cu maicasa si a renuntat la mostenirea ei din partea lui taicasu acum nu mai are nici un drept si se putea vinde in favoarea a doi copii din cei 3 pe care de fapt ii are sotia mea. va multumesc
Ca sa intelegeti dv. solutia, intai trebuie sa intelegem noi situatia. E important daca s-a dezbatut mostenirea atunci, trebuie sa verificati.
Vanzarea fara bani e donatie, se poate desface partial, in limita rezervei succesorale a sotiei dv.
Situatia e prea succint expusa ca sa dam pareri pertinente.
maicasa a facut un contract de vinzare cumperare cu cei doi copii din prima casatorie fara sa il intrebe pe al nostru


Daca a vandut, nu putea vinde decat ce avea si pt a vinde din ce are nu trebuia sa intrebe pe nimeni, cu atat mai putin pe copilul dumneavoastra.
Fiica e cea care dupa decesul mamei, poate ataca acest act de vanzare, sa dovedeasca ca e fost vb de o donatie deghizata si sa obtina in final rezerva succesorala.

Alte discuții în legătură

Dezbatere mostenire goghiu goghiu Buna ziua, A s dori sa ma lamuriti in legatura cu dezbaterea mostenirii, ce documente sunt necesare si care sunt costurile cu aproximatie a acestei ... (vezi toată discuția)
Donatie teren+casa ionelabejenaru ionelabejenaru Buna ziua,tatal meu are 2 frati,unul dintre ei traieste,iar celalalt a decedat.Bunicul e decedat,iar bunica mea traieste.Intrebarea mea este:daca bunica mea ii ... (vezi toată discuția)
Succesiune? lazarcry@yahoo.com lazarcry@yahoo.com buna ziua, am avut o cunostinta , verisoara cu mama cred ca grad 3-4, care a decedat in dec 2010. sotul a decedat in 1996, fiul for in 2000. Fiul are un ... (vezi toată discuția)